DOT Billetter app
DOT Billetter app kan downloades til Android og iOS.
Minimumskravene er pt. Android 7 og iOS 13, men dette vil løbende ændre sig, da operativsystemer efter noget tid bliver forældede og dermed ikke længere får sikkerhedsopdateringer. Man kan altid se de nyeste versionskrav på Google Play og Apple Appstore.
I appen kan man købe enkeltbilletter, cykelbilletter, city passes, pendlerkort, pendler20 og tillægsbilletter til pendlerkort. Der kan også købes DSB 1′ tillæg til regionaltog.
Ungdomskort og Erhvervskort vises i appen, men købes hhv. på mitungdomskort.dk og af brugerens arbejdsgiver på DSB’s Erhvervsportal.
Oprettelse af brugerprofil:
I appen skal man oprette sin profil med et telefonnummer. Flowet for oprettelse er:
- Indtast telefonnummer og tryk fortsæt
- Indtast den modtagne sms og tryk fortsæt
- Hvis du allerede har en bruger kan du nu gendanne den med e-mail.
- Du kan nu købe billetter, men ønsker du pendlerkort eller at modtage ungdomskort skal du i Profil (øverst til venstre) menuen tilføje personlige oplysninger.
- Hvis man vil slippe for at indtaste betalingskortoplysninger hele tiden, kan i Profil gemme betalingskort. Man kan dog også bruge Mobile Pay i appen.
Hvis man vil købe pendlerkort eller have sin købshistorik gemt, skal man tilføje yderligere information inklusive e-mail. E-mailen skal bruges ved gendannelse af brugeren.
Man kan kun have 1 e-mail pr. telefonnummer. Det er, fordi brugerprofilen bindes til e-mailen. Man kan dog altid ændre den, hvis man får en ny. Men fx forældre skal være opmærksomme på ikke at bruge deres egen mail til deres børns profiler.
Billetkøb:
Der kan købes både med Mobile Pay eller med betalingskort i appen. De fleste betalingskort godtages. Man skal ofte bekræfte køb med Mit-id. Her er det en stor fordel at have Mit-id appen installeret på telefonen.
Man kan både ved billetter og pendlerkort købe dem ved at vælge fra/til zoner på kortet eller skrive adresser i fra/til felterne nederst på skærmen.
Ved pendlerkort kan man (op til i alt 8 zoner) vælge zoner enkeltvist ved at klikke på dem på kortet. På pendlerkort på 9 zoner eller mere, kan man kun vælge fra/til enten på kortet eller i felterne nederst.
Kvitteringer:
Kvitteringer kan findes i menuen "Profil" (øverst til højre på startskærmen) i undermenuen "Tidligere køb". Disse har dog den ulempe, at man selv er nødt til at tage screenshots af dem, hvis man ønsker at gemme dem til regnskaber. Man kan dog også modtage kvitteringer pr. e-mail, hvis man tilføjer en e-mailadresse til sin profil og tillader appen at sende disse i appens tilladelser.
Ungdomskort:
Ungdomskort købes på mitungdomskort.dk, men vises (hvis de gælder lokalt på Sjælland og Lolland/Falster) i DOT Billetter app. Ungdomskort er tilknyttet kundens e-mail. For at ungdomskortet kan blive vist i appen, skal:
- den e-mail kunden bruger på mitungdomskort.dk være identisk med den e-mail kunden bruger i DOT Billetter app,
- og appen skal være opdateret til nyeste version, da ikke alle ældre versioner kan vise ungdomskortet.
Er begge ovenstående punkter opfyldt, kan der være sket en fejl i afsendelsen af kortet. Her skal kunden kontakte DSB’s ungdomskort afdeling for at få kortet gensendt.
Erhvervskort:
Erhvervskort købes af kundens arbejdsgiver på DSB’s erhvervsportal. Erhvervskort er tilknyttet kundens telefonnummer. Hvis kunden mangler et erhvervskort, er det første, der bør undersøges derfor, om kundens telefonnummer i appen er det samme, som det, der er registreret i DSB’s erhvervsportal. Kunder der både har egen og arbejdstelefon, kan komme til at vælge den forkerte telefon og skal blot oprette appen på den rigtige telefon.
Hvis telefonnummeret er korrekt, men erhvervskortet udebliver, skal kunden kontakte DSB’s erhvervslinje for at få kortet gensendt.
Ny telefon/telefon gået i stykker:
Hvis ulykken er ude, og man mister sin telefon eller man skal udskifte den, skal man blot installere appen på den nye telefon, registrere sit telefonnummer og gendanne sin bruger via e-mail. Har man tilknyttet en e-mail, vil ens kundehistorik med billetkøb samt aktive billetter og kort være gemt.
Man skal undgå at bruge gendannelsesfunktionen hele tiden. Den er lavet til nødsituationer og telefonskift. Hvis man fx prøver at bruge det samme pendlerkort på flere telefoner, og kontinuerligt overfører pendlerkort fra den ene telefon til den anden, vil kortet blive deaktiveret. Dette er for at undgå misbrug. Det er derfor vigtigt, at kunden vælger den telefon kunden ønsker at bruge pendlerkortet på, og holder sig til denne.
Hjælp, FAQ og kontakt kan findes på DOT.