Covid-19 og kørsel med Flextrafik

Status den 17. juni 2021.

På denne side finder du seneste nyt fra Movia om hvilke retningslinjer, der gælder for dig som kunde i flextrafikken under den aktuelle coronavirusepidemi i Danmark.

Alle kunder UDEN symptomer på at være smittet med coronavirus kan køre med Flextrafik som normalt.

Udviser du symptomer på at være smittet med coronavirus eller er du under mistanke for at være smittet, må du IKKE bestille en tur med Flextrafik eller køre en allerede bestilt tur.

Du er velkommen til at bestille og køre ture igen, når du er rask og har været symptomfri i 48 timer.

Driftssituation

For at reducere smittespredning med Covid-19 har det siden den 20. marts 2020 ikke været muligt at betale med kontanter, når du kører med flextur, derfor har det i en periode ikke har været muligt at bestille flextur telefonisk i Movias kundecenter. Vi beklager de gener, det medfører.

Movia tilbyder to betalingsformer ved telefonbestilling af flextur.

Ønsker du at bestille flextur ved telefonisk henvendelse til Movias Kundecenter, kan du vælge mellem to betalingsformer: 

1) Digital kundeprofil med kortbetaling

Ture kan bestilles i Movias kundecenter ved at oplyse af dit kundenummer på tlf. 70 26 27 27. Det gælder også faste ture og forældre-barn ture.

  • For at bestille skal du være oprettet som onlinekunde på movia.flextrafik.dk
  • Betaling vil blive trukket på det betalingskort, der er tilknyttet din kundeprofil
  • Når du vælger at bestille telefonisk, får du ikke 10 pct. rabat, som du opnår ved selv at bestille online
  • Husk at have dit kundenummer klar, når du bestiller din flextur på.

Du kan altid få hjælp hos Movias medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig med spørgsmål om oprettelse og kan tage imod bestilling af en flextur.

Du kan finde mere information om, hvordan du bestiller online m.m. under menuen flextur. Her kan du også finde vores videoer, som guider dig igennem oprettelse, bestilling og afbestilling.

Du kan som onlinekunde med fordel bestille dine ture på internettet via selvbetjeningen på siden movia.flextrafik.dk eller appen ”Flextrafik”. Du opnår du 10 pct. rabat på alle ture, der er bestilt digitalt. 

 

2) Bestil telefonisk og betal på faktura
Ture kan bestilles i Movias Kundecenter på tlf. 70 26 27 27 ved at oplyse dit kundekunder. Det gælder også faste ture og forældre-barn ture.

Ønsker du at anvende denne ordning, skal du ringe til Movias Kundecenter, så får du tilsendt et tilmeldingsskema. Når vi har modtaget dit tilmeldingsskema, vil du modtage et velkomstbrev med dit kundenummer, som du skal bruge, når du bestiller dine flexture. Du kan som supplement til velkomstbrevet også vælge at modtage en SMS-besked med dit nye kundenummer. Så skal du ikke vente på dit velkomstbrev i E-Boks eller med posten, før du kan komme ud og køre flextur med fakturabetaling, og du vil fremadrettet også modtage en sms-påmindelse om de flexture, du har bestilt.
Du vil modtage en månedlig faktura for betalingen af dine ture.

Du kan anvende betaling på faktura, selvom du også har en digital kundeprofil. Bemærk, at du ikke opnår 10 pct. rabat på turene, når du bestiller på telefon.

Movia har i samarbejde med Region Sjælland og Dansk Person Transport lavet to korte videoer, som viser hvordan chaufførerne skal hjælpe kunderne og rengøre bilerne på en måde så smittespredning minimeres. De to videoer kan findes nederst på denne side.

Den ene video informerer også om hvordan mundbind og visir skal benyttes i flextrafikken, mens den anden blev filmet inden kravet blev indført.

Transportministeriet udmeldte den 10. juni at alle fra den 14. juni 2021 skal benytte mundbind i busser mm når man går og står. I flextrafik betyder det, at både chauffører og passagerer skal benytte mundbind/visir når de stiger ind og ud af vognen, når chaufføren fastspænder kørestol mm og hjælper med selen samt når chaufføren hjælper passageren til og fra vognen. Når chauffører og passagerer sidder på deres pladser er det frivilligt om man vil benytte mundbind/visir. Passagerer kan være undtaget for brug af mundbind/visir, men det kan chaufføren ikke.

Kravet om mundbind bortfalder 1. september.

Bekendtgørelse om krav om mundbind m.v. i kollektivtrafik m.v. kan læses her:

Alle rejsende i Flextrafik opfordres til at medbringe håndsprit og mundbind eller visir. De rejsende, der ikke selv har medbragt et mundbind, vil kunne få udleveret et mundbind.

Kravet gælder alle rejsende på 12 år og derover samt de ansatte. Nogle voksne vil dog af helbredsmæssige årsager kunne være undtaget fra kravet om mundbind eller visir.

Klik her for at læse en FAQ med svar på ofte stillede spørgsmål. 

Klik her for at læse sundhedsstyrelsens materiale om brug af mundbind samt video om, hvordan mundbind bruges korrekt.

Udviser du symptomer på at være smittet med coronavirus eller er du under mistanke for at være smittet, må du IKKE bestille en tur med flextrafik eller køre en allerede bestilt tur.

Du er velkommen til at bestille og køre ture igen, når du er rask og har været symptomfri i 48 timer.

Hvis du har mistanke om at være smittet, henviser vi dig til at tage kontakt til egen læge eller sundhedsvæsenet i den region du er bosiddende i: 

Det er regionerne der vurderer, hvorvidt du har mulighed for at få tilbudt transport til sygehuset, eksempelvis med henblik på at blive testet for, hvorvidt du er smittet med coronavirus (COVID-19 test).

For at sikre god afstand planlægger Movia alle ture, så det ikke er muligt at sidde på forsædet. Chaufføren er blevet bedt om at afvise kunder, der ikke ønsker at efterleve chaufførens anvisninger.

I denne film kan du se hvordan flextrafikkens chauffører er instrueret i at holde en god hygiejne i bilerne og håndtere kravet om mundbind eller visir.

I denne film kan du se hvordan flextrafikkens chauffører minimerer smittespredning i flextrafikken samt  hvordan de skal reagere, hvis de får symptomer på COVID-19.

OBS: Denne video er optaget før der blev indført krav om brug af mundbind i den kollektive transport.