Driftssituation Corona

Status den 10. august 2020.

På denne side finder du den seneste nyt fra Movia om, hvilke retningslinjer der gælder for dig som kunde i flextrafikken under den aktuelle coronavirusepidemi i Danmark

OBS: – Brug af mundbind i flextrafikken

Sundhedsstyrelsen har pr. 1. august 2020 opdateret sine generelle anbefalinger vedrørende COVID-19 for passagerer i den kollektive transport. Det nye er, at myndighederne nu anbefaler passagerne at have et mundbind i tasken, som kan bruges, hvis passageren oplever trængsel/tæt kontakt med andre rejsende. Denne anbefaling omfatter også alle passagerer i flextrafikken.

Der er tale om en anbefaling, det er ikke et krav for at benytte flextrafik. Man kan derfor fortsat rejse med flextrafik uden mundbind, helt som man plejer, så længe man følger myndighedernes øvrige anbefalinger. Det er op til den enkelte passager at vurdere, om man oplever behov for at anvende mundbind og man skal som passager selv medbringe mundbind til eget brug.

Klik her for at læse Movias pressemeddelelse om brugen af mundbind i den kollektive transport

 Klik her for at læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger om brug af mundbind i den kollektive transport.

Her findes også en informationsvideo og en plakat, som viser, hvordan man anvender mundbindet korrekt.

 

OBS: Alle kunder UDEN symptomer på at være smittet med coronavirus kan køre med flextrafik som normalt.

Udviser du symptomer på at være smittet med coronavirus eller er du under mistanke for at være smittet, må du IKKE bestille en tur med flextrafik eller køre en allerede bestilt tur.

Du er velkommen til at bestille og køre ture igen, når du er rask og har været symptomfri i 48 timer.

Hvis du har mistanke om at være smittet, henviser vi dig til at tage kontakt til egen læge eller sundhedsvæsenet i den region du er bosiddende i: 

Det er regionerne der vurderer, hvorvidt du har mulighed for at få tilbudt transport til sygehuset, eksempelvis med henblik på at blive testet for, hvorvidt du er smittet med coronavirus (COVID-19 test).

 

OBS: Ingen passagerer på forsædet ved siden af chaufføren.

OBS: Som følge af den nuværende situation er det kun tilladt at bestille kørsel til maks. 3 personer inkl. dig selv.

For at sikre god afstand planlægger Movia alle ture, så det ikke er muligt at sidde på forsædet. Chaufføren er blevet bedt om at afvise kunder, der ikke ønsker at efterleve chaufførens anvisninger.

 

OBS: For at reducere smittespredning med Corona virus er det midlertidigt ikke muligt at betale med kontanter, når du kører med flextur.

Det betyder, at du skal bestille dine flexture på internettet via bestillingssiden movia.flextrafik.dk, hvor betalingen sker med betalingsskort. 

Hvis du har behov for det, kan du få en pårørende til at hjælpe dig med at oprette dig som kunde og bestille ture for dig. Du er også velkommen til at søge hjælp hos Movias medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig med oprettelse og bestilling. 

Du kan finde mere information om, hvordan du bestiller m.m. under menuen flextur. Her kan du også finde vores videoer, som guider dig igennem oprettelse, bestilling og afbestilling. 

Vi beklager de gener det medfører.