Driftssituation Corona

Status den 7. april 2020.

Fra Movias side holder vi os løbende opdateret på udviklingen og de retningslinjer, som meldes ud fra myndighedernes side. 

Seneste information om hvad der gælder for dig som kunde i flextrafikken finder du her, da vi løbende vil holde denne hjemmeside opdateret.  

Senest opdateret den 7. april 2020.

Seneste nyt:

OBS! Som følge af den nuværende situation er det kun tilladt at bestille kørsel til maks. 2 personer inkl. dig selv.

Til og med den 19. april 2020 er det midlertidigt muligt at bestille kørsel med flextur og plustur, hvor turen kan påbegyndes fra klokken 04:00 mod normalt klokken 06:00.

 

OBS: For at reducere smittespredning med Corona virus er det midlertidigt ikke muligt at betale med kontanter når du kører med flextur. 

Det betyder, at du skal bestille dine flexture på internettet via bestillingssiden movia.flextrafik.dk, hvor betalingen sker med betalingsskort. 

Hvis du har behov for det, kan du få en pårørende til at hjælpe dig med at oprette dig som kunde og bestille ture for dig. Du er også velkommen til at søge hjælp hos Movias medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig med oprettelse og bestilling. 

Du kan finde mere information om, hvordan du bestiller m.m. under menuen flextur. Her kan du også finde vores videoer, som guider dig igennem oprettelse, bestilling og afbestilling. 

Vi beklager de gener det medfører.

 

Movia indfører nyt tiltag, så færre rejser sammen i flextrafikken 

I Movia følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger tæt, og henviser både kunder, personale og vognmænd til at følge dem. Det betyder blandt andet, at vi opfordrer til at holde god afstand i den kollektive transport. Derfor har vi allerede i den forgangne uge iværksat, at der ikke sidder passagerer på forsædet. 

For at sikre god afstand har Movia derudover 17. marts 2020 ændret planlægningen af kørsel med flextrafik, så vi i videst muligt omfang kun medtager én passager ud over chaufføren. Det skal sikre, at vi holder så god afstand, som det er muligt, i en personvogn. 

Alle rejser planlægges på en måde, så der kun er én passager i hver vogn og således, at passageren sidder på bagsædet, hvis det er en almindelig personvogn eller bagerst i vognen, såfremt det er en større vogn. Det er stadig muligt at medtage en ledsager, hvis man har behov for det. Chaufføren er blevet bedt om at afvise kunder, som ikke ønsker at efterleve chaufførens anvisning.

Med det nye tiltag vil Movia bidrage til at mindste risiko for smittespredning med coronavirus – også i den transport, vi kører i personbiler og liftvogne. 

Flextrafik er en af del af den infrastruktur, som vi gerne vil opretholde i samfundet – også under en corona-epidemi. Det vil vi, så dem, der har brug for det, f.eks. for at komme på hospitalet, stadig kan blive transporteret derhen.