Flextur i rejseplanen

Flextur skal forlænge rækkevidden af bus og tog på hele Sjælland

God og sammenhængende kollektiv transport er afgørende for borgerne overalt på Sjælland. Men det er ikke altid, at bus og tog dækker til sommerhuset eller rækker hele vejen til gården. Derfor arbejder Movia tæt sammen med kommunerne og regionerne om at sikre mobilitet for alle.

I Kalundborg, Roskilde, Sorø, Holbæk og Næstved Kommuner vil du derfor blive tilbudt flextur i Rejseplanen, hvis bus og tog ikke dækker hele rejsen. Flexturen starter ved havelågen og kører dig til et udvalgt skiftested, hvor du nemt kan komme videre med bus og tog – eller omvendt. Det er Rejseplanen, der sørger for at kombinere flextur, bus og tog, så du får den mest optimale rejse. Og i de få tilfælde, hvor det ikke er muligt at tage en bus eller tog på dele af rejsen, tilbydes flextur hele vejen. Flexturen koster 24 kr. uafhængigt af rejsens længde, som dog typisk vil være under 10 km. Du betaler med betalingskort, når du bestiller turen.

Det er Movias hensigt, at ordningen på sigt skal gælde for alle kommuner, der i forvejen tilbyder flextur til deres borgere. Herved forlænges rækkevidden af den kollektive transport, så alle har et stoppested, uanset hvor de bor på Sjælland.

Flextur er del af den kollektive transport

Flextur er en ordning, hvor man transporteres sammen med andre – ligesom bus og tog. Med flextur kan man blive kørt de steder hen, hvor bus eller tog ikke rækker. Da der er tale om samkørsel, kan der være andre passagerer med i flexbilen på hele eller dele af rejsen. Derfor kører flexturen heller ikke nødvendigvis den vej, som er mest direkte for dig. På den måde ligner flextur bussen og toget.

Del din oplevelse med os

Movia prøver at forlænge rækkevidden af bus og tog med flextur. Det er nyt – også for os, og vi vil derfor meget gerne høre borgernes erfaringer, så vi kan gøre ordningen bedre. Du kan dele dine oplevelser med os på flextrafik@moviatrafik.dk.

 

Du kan læse mere om at bruge flextur her www.rejseplanen.flextrafik.dk