Spring menu over
Billede af en ung pige er ved at stige ud af en bus. Foto: Ulrik Jantzen

Mobilitet og ungdomsuddannelser

Movia tilbyder et CO2-barometer, cases og redskaber til virksomheden, for at fremme en grøn og bæredygtig mobilitet til arbejdspladser i din kommune

Nem adgang til lokale ungdomsuddannelser, god information om transportmuligheder og fokus på mobilitet på tværs af transportformer, er med til at sikre god mobilitet for unge under uddannelse. Movia arbejder for at skabe de bedst mulige rammer for de unges transport. Og tester sammen med uddannelsesinstitutioner, de unge, kommuner og regioner løsninger, der kan øge mobiliteten og gør oplevelsen af turen til uddannelse turen.

Bedre mobilitet til campus og ungdomsuddannelser
Centraliseringen af ungdomsuddannelserne betyder, at mange unge har lange afstande mellem hjem og uddannelse. Det har betydning for valget af uddannelse og for sandsynligheden for at uddannelsen bliver gennemført. Movia tilbyder alle uddannelsesinstitutioner et årligt ”servicetjek”, og inspiration og redskaber til, hvordan unges transport til uddannelse kan blive lidt bedre. På årlige kontaktmøder kan alle, der har interesse i god mobilitet til ungdomsuddannelse deltage: Movia, uddannelsesinstitutionerne, regionen, kommunen hvor uddannelserne ligger og kommunerne hvor de unge bor. Movia arbejder for en bedre mobilitet på tværs af transportformer – hvordan kan cykelstier, morgenmad på campus eller bedre hjælp til samkørsel være med til at sikre at alle kommer i skole til tiden – og har en god oplevelse undervejs?

Unge viser vej – udvikling og dialog med unge om deres transport
De unge er eksperter på deres eget liv. Men det kan være svært at få en god debat i gang om transportvaner, sundhed og klima. For at understøtte dialogen har Movia udviklet et læringsforløb. Forløbet giver de unge grundviden om mobilitet og mobilitetens rolle i samfundsudviklingen. De får konkrete værktøjer til at forstå og beskrive deres egen mobilitet, og et læringsforløb der inspirerer unge selv, til at udvikle nye og lokale mobilitetsløsninger.

Mobilitet - en introduktion

En let tilgængelig intro til hvad mobilitet er, og hvad mobilitet betyder for hverdagen. Videoen er en del af læringsforløbet Unge Viser Vej

 

Mobilitet – en introduktionsvideo

Vil du vide mere...