Nemmere rejse

De 37 nye Cityline busser på linje 5C har flere døre, som man selv åbner ved at trykke på en knap på siden af bussen. Ligesom i et S-tog. Der er indført frit flow i busserne og det betyder, at man kan komme både ud og ind af alle dørene. Sammen med de ti rejsekortlæsere er det med til at gøre det nemmere at komme hurtigt ombord og gør rejsetiden mere effektiv. På dele af ruten kører Cityline også i eget spor, så busserne kan komme hurtigt gennem trafikken og forbi bilkøerne. Det bidrager til en mere behagelig rejseoplevelse. 

Københavns Kommune har også tilpasset Frederikssundsvej, så busserne på linje 5C kan komme hurtigt gennem trafikken – også i myldretiden. 

Stoppestederne langs 5Cs rute er også opgraderet med nye læskærme og trafikinformation i realtid, blandt andet med tider for næste S-tog, regionaltog eller metro på de største stoppesteder.

5C har en aflang digital skærm placeret over sæderne i venstre side, som viser bussens aktuelle position på linjens samlede rute – det samme koncept som kendes fra S-toget. På skærmen kan man også se, hvis man har mulighed for at skifte til en anden linje ved et stoppested. 

Se 5Cs køreplan på dinoffentligetransport.dk