Indre By og Christianshavn

Mange skal vænne sig til et nyt busnet i Indre By og på Christianshavn; nye navne på buslinjerne, nye rejsemønstre og nye transportformer. Bus, tog og metro sikrer, at der fortsat er forbindelse til de vigtigste rejsedestinationer for kommunens borgere som Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Frederiksberg, Amager osv. Derudover vil der fortsat være muligheder for at komme på kryds og tværs af Indre By.

Indre By får seks nye stationer på Cityringen ved Hovedbanegården, Rådhuspladsen, Gammel Strand, Kongens Nytorv, Marmorkirken og Østerport.

De nye metrostationer betyder, at mange passagerer vil forlade busserne til fordel for metroen, og derfor er der ikke længere behov for samme niveau af A-busbetjening og S-busbetjening gennem Indre By. Centrale strækninger gennem Indre By, som i dag betjenes af A- eller S-bus, vil derfor fremover blive erstattet af lokale buslinjer. Det gælder den nuværende linje 1As strækning mellem Hovedbanegården og Trianglen, som fremover betjenes af Cityringen og en lokal buslinje.

Linje 350S vil fremover have endestation på Nørreport St. og dermed vil strækningen langs Gothersgade og Bremerholm ikke længere betjenes af bus. Strækningen betjenes allerede i dag af den eksisterende metro. Afkortelsen af linje 350S betyder også, at der ikke længere er direkte busforbindelse – men alene metro - mellem Christianshavn og det østlige Amager til Middelalderbyen.

Derudover vil der være mindre betjening mellem Nørreport St. og Hovedbanegården. Det forventes, at mange passagerer fremover vil komme til Indre By herunder Hovedbanegården ved at skifte til Cityringen længere ude ved bl.a. Nørrebro St., som bliver et nyt, stort skiftested. Derfor vil der være færre passagerer som skal med bus gennem Indre By fra Nørreport St. til Hovedbanegården. Denne strækning vil fremover alene blive betjent af linje 5C.

Yderligere nedlægges lokalbusserne på en mindre del af Farimagsgade mellem Åboulevard og Frederiksborggade (linje 37), i Kampmannsgade (linje 34), i Nørregade og Rådhusstræde (linje 14) samt i Borgergade, i Sølvgade og på Øster Voldgade mellem Østerport St. og Sølvgade (linje 26).

På Christianshavn vil der fortsat køre A-bus igennem området ad Prinsessegade og Danneskiold-Samsøes Allé til Refshaleøen, hvor linje 2A afløser linje 9A. I Torvegade vil der ikke længere køre S-busser, da linje 350S afkortes til at køre mellem Ballerup st. og Nørreport St.

I nedenstående link kan du læse mere om Indre By og Christianshavns nye busnet. Busnettet er opdelt i et strategisk net (hvilket dækker A-, C- og S-busser) og et lokalt net. Det strategiske net er allerede vedtaget politisk i Movias bestyrelse, mens det lokale net skal besluttes politisk af berørte kommuner i april 2018.

Bydelsbeskrivelse

Bydelskort