Spring menu over
Bus med gul folie, hvor der står at man godt må tage cyklen med i bussen

Cyklen rejser gratis

Flere cyklister og flere busture er godt for både sundhed og klima.

I juni 2021 lancerede Movia derfor et 2-årigt forsøg, hvor det blev muligt for kunderne at tage deres cykel med på rejsen i alle Movias almindelige busser.

Erfaringerne har været så gode, at vi fra nu og indtil 30. juni 2023 også har gjort det gratis at tage cyklen med alle busser - og i alle lokaltog.

Mand som rejser i bussen med sin cykel

Fleksibel mobilitet er god mobilitet
Nedbringelse af trængsel, grøn omstilling og en stærk sammenhæng i den kollektive transport er højt på dagsordenen hos Movia, fordi det alt sammen er med til at skabe god mobilitet for kunderne på hele Sjælland. Mange af Movias kunder har brug for både cykel og bus og/eller lokaltoget for at få hverdagspuslespillet til at gå op, og derfor er det oplagt at teste gratis cykelmedtagning i forsøget.

Der er kun to undtagelser, som skal sikre, at der ikke bliver for store udfordringer med pladsen i busserne i Hovedstadsområdet: ingen cykler i bussen i myldretiden - og ingen cykler i bussen natten til lørdag eller til søndag.

To pladser
I bussen er pladsen, ligesom i tog og metro, ikke ubegrænset. Der er plads til enten to cykler, barnevogne eller kørestole i bussen. Langt de fleste almindelige Movias busser er indrettet med ét areal til cykler, barnevogne, kørestole etc.

Det er chaufføren, som afgør, om der er plads til at tage cyklen med - helt ligesom når han eller hun skal vurdere, om der er plads til en barnevogn eller en rollator. Cyklen skal selvfølgelig være fastspændt, når den er i bussen.

I løbet af det næste år vil Movia fortsætte med indsamle erfaringer om, hvordan det går med pladsen til alle kunder i bussen når cyklen bliver gratis at få med. Senest pr. 1. juli 2023 besluttes det om cykelmedtagning fortsætter med at være gratis i Movias busser og i lokaltog.


Sådan gør du, når du skal have cyklen med i bussen
Giv chaufføren tegn til, at du vil stige på med din cykel.
Placér din cykel midt i bussen og spænd den fast med sele under kørslen.

FAKTA: Cykler i bussen

Hvad siger rejsereglerne?

Der er plads til to cykler, to barnevogne eller kørestole i Movias busser. Cykler må generelt medtages i busserne undtagen i myldretiden (fra kl. 7.00-9.00 og fra kl. 15.30-17.30) og undtagen om natten i weekenden (natten efter fredag og lørdag mellem kl. 00.30-04.30) i Hovedstadsområdet. Det er buschaufføren, der afgør, om der er plads i bussen til din cykel.