Spring menu over

Forsøg med QR

Forsøg med QR

Hvornår kommer den næste bus?

Forsøg med QR-koder skal give kunder hurtig og nøjagtig information.

I Movia bestræber vi os altid på at finde løsninger, der gør den samlede rejseoplevelse bedre for den enkelte kunde. Digital trafikinformation er et område i skarpt fokus. Lige nu tester vi brugen af QR-koder til at give kunderne både hurtig og nøjagtig information om, hvornår de kan forvente den næste bus.

Forsøget omfatter omtrent 100 stoppesteder fordelt på 18 kommuner i Movias område. Stoppestederne er udstyret med informationsmateriale om forsøget, og Movias kunder kan, ved at scanne QR-koden med mobiltelefonens kamera, let få hurtig og nøjagtig information om afgangstid for den næste bus.

Forsøget ligger under Movias koncept ”Smart Stop”, der er en paraplybetegnelse for vores udviklingsarbejde med digitale løsninger. ”Smart Stop”-stoppestederne er kendetegnet ved Movias karakteristiske dråbeformede ”Smart Stop”-markør. I dette forsøg er direkte trafikinformation gennem QR-koder rettet mod stoppesteder, der ikke har en digital nedtællingsskærm.

Informationen, kunderne modtager gennem QR-koden, svarer til den, de ville få gennem SMS 1250. Modellen med QR-koden giver dog kunderne en mere enkel og hurtigere vej til liveopdateret trafikinformation.

Find dit Smart Stop

Se hvor du kan scanne QR kode med mobiltelefonens kamera og få liveopdateret information om næste bus