Spring menu over
Billede af en mand med mundbind, som sidder i bussen

Hold fast i de gode vaner og brug mundbind

Krav om brug af mundbind eller visir for personale med kundekontakt, og en opfordring til kunder, der af helbredsmæssige årsager ikke kan bruge mundbind om i stedet at bruge visir, trådte i kraft søndag 19. december 2021 kl. 8. 

Af Epidemikommissionens indstilling, som blev godkendt af epidemiudvalget fredag aften 17. december, 2021 følger det: ”at såfremt man af helbredsmæssige årsager ikke kan bruge mundbind, skal man i stedet for bruge visir. Det kan med fordel præciseres i bekendtgørelserne, at man alene er fuldt ud undtaget, hvis man hverken kan bære mundbind eller visir”.

Denne indstilling følger Movia som trafikselskab. Se Epidemikommissionens indstilling (side 5)

Indtil videre gælder ovenstående frem til og med 31. januar 2022.

Movia sendte en pressemeddelelse ud om de seneste restriktioner lørdag 18. december 2021. Læs pressemeddelelsen her

Movia opfordrer samtidig kunderne til at holde fast i de mange gode vaner omkring håndhygiejne og fortsætte med at betale billetten digitalt så vidt muligt.

Den grundige daglige grundig rengøring af alle kontaktflader som f.eks. holdestænger og stopknapper fortsætter, og på en seddel i bussen kan man se, hvornår den sidst er rengjort.

Restriktioner under coronapandemien

Movia tog en række tiltag under coronapandemien i 2020 og 2021, som fulgte myndighedernes restriktioner i den kollektive transport. Læs om vores tiltag, som her er oplistet i omvendt kronologi.