Spring menu over

Tilgængelighedserklæring

Her finder du Trafikselskabet Movias tilgængelighedserklæring for moviatrafik.dk. 

Trafikselskabet Movia forpligter sig til at gøre webstedet moviatrafik.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på moviatrafik.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Trafikselskabet Movia, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på moviatrafik.dk. 

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus
Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 • Webstedet overholder standarden fuldt ud
 • Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 • Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 • Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 • Vurdering er foretaget af ekstern part
 • Det offentlige organ har anvendt anden metode

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Trafikselskabet har benyttet Siteimprove.

Evalueringsrapporter
Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold
Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 • Ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 • Ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 • Ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Indholdstyper og dokumentformater: Vi har en række rapporter, der er udarbejdet i *.PDF format som på nuværende tidspunkt ikke er tilgængelig.
 • Indholdstyper og dokumentformater: Vi har en række billeder og videoer som på nuværende tidspunkt ikke er tilgængelig.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Re-design af moviatrafik.dk:
  Movia er ved at implementere ny hjemmeside der pr. december 2021 vil opfylde tilgængelighedskravene. Grundet den forholdsmæssige store arbejdsbyrde ved denne implementering, er det blevet besluttet at ressourcerne er lagt bedst ved implementering af den nye løsning. Hvis Trafikselskabet Movia modtager en borgerhenvendelse på et tilgængelighedsproblem, inden da, vil Trafikselskabet Movia gøre en indsats for at udbedre problemet. Borgeren kan (jf. §3 stk 2 og 3) kontakte Movia på ovenstående kontaktinfo hvis borgeren ønsker noget tilgængeliggjort.

Ikke omfattet af loven
Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed
Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Trafikselskabet udfører re-design af nuværende website hvor bl.a. tilgængelighed er en del af opgaven. Vi har en forventning om at websitet overholder tilgængeligheden i medio december 2021.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen
Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.

Denne erklæring blev første gang offentliggjort den 07. oktober 2020

Erklæringen blev senest revideret den 09. juni 2021