Tænk grønt

Tænk grønt                Kør gult 

Historien om vores alle sammens klima fortjener en god slutning. Det skylder vi hinanden. Derfor er der brug for, at vores fælles indsats målrettes områder, der gør en forskel. Kollektiv transport er et effektivt sted at sætte ind. Det er ét af de bedste alternativer, når vi skal fra a til b og samtidig passe på vores klima.

Hop på bussen, toget, havnebussen eller flexbilen. Det er et ret godt sted at starte, hvis vi skal nå vores ambitiøse mål om en verden med mindre CO2-udledning.

Link til nummer 1.

Link til nummer 2.

Kør gult

Mange elbusser på Sjælland

Der er god fart i den grønne omstilling i Movias busdrift. Ved udgangen af 2022 vil der køre 301 elbusser på hele Sjælland. De næste elbusser kommer i Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Glostrup, Albertslund, Lyngby-Taarbæk, Frederikssund og Næstved Kommuner og sættes i drift i 2021 og 2022.

Der kører i dag  114 elbusser i Movias område i Roskilde, København, Frederiksberg, Tårnby, Glostrup, Guldborgsund, Lolland, Rødovre, Slagelse, Egedal og Ballerup Kommuner.

Hop med på en grøn bevægelse

Vores elbusser sparer hvert år klimaet for 5.800 tons CO2. Eller det samme som 2.600 biler. Og i slutningen af 2022 har vi så mange elbusser på vejene, at vi årligt sparer klimaet for 20.500 tons CO2.

Tænk grønt. Kør gult

5.800 tons  CO2 besparelse om året 
Læs mere om grønne elbusser

Vi sejler med strømmen

I 2020 har vi sammen med Københavns Kommune sørget for, at vores havnebusser nu udelukkende sejler på el. Elhavnebusserne lader fuldt op om natten. I løbet af dagen suppleres med ekstra opladning ved endestationerne i Teglholmen og Refshaleøen, så vi kan transportere 700.000 kunder årligt.

Havnebusserne drives af el

Udledningen af partikler i Københavns kollektive transport er faldet med 44 procent, når vi sejler på el.

Fortsatte vi med at sejle på biodiesel, ville vi ikke spare luften i Københavns havne for 14 procent NOx. 

Tænk grønt. Kør gult

44%  reduktion i partikeludledning
 

Når bæredygtigheden kører på skinner

Lokaltog skifter i de kommende år 20 dieseltog ud med 18 klimavenlige batteritog. Det begrænser CO2-udledningen og bidrager til det nationale 2030-klimamål.

Lokaltoget er på vej mod grønnere tider

Lokaltog tager de første batteritog i brug i 2026. Det betyder mindre støj og forurening til glæde for banernes naboer, kunder og den skønne natur langs togstrækningerne. 

Tænk grønt. Kør gult

18 nye batteritog i 2026 

Vi sætter strøm til flextrafikken

Rigtig mange har glæde af Flextrafik, som kører seks mio. ture hvert år. I 2020 blev den første elbil taget i brug og flere er på vej. Flere elbiler på vejene medvirker til reduceret CO2-udledning, når vi kører vores kunder fra a til b.   

Tænk grønt, kør gult

Flexture køres næsten altid med flere kunder i samme bil, det giver færre biler på vejene til gavn for klimaet. Vores ambition er, at Movias flextrafik udelukkende kører i elbiler senest i 2030.