Gratis pendlertjek og kaffe til studerende

15. sep 2015

Et rejsehold fra trafikselskabet Movia tilbyder i disse dage studerende på en række uddannelsesinstitutioner at tjekke, hvordan de kommer hurtigst, billigst og sundest til og fra studiet

Et nyt elektronisk værktøj ’Pendlertjek’ kan på få sekunder vise, hvor lang tid det tager at komme hjemmefra og til studiet med kollektiv trafik, bil eller cykel. Og hvad det koster pr. måned.

Og så viser pendlertjekket også, hvor mange kalorier man forbrænder afhængigt af, hvilken transportform man vælger, og hvor meget transportforbruget belaster klimaet.

Movias rejsehold kommer i september og oktober rundt på en række højere uddannelsesinstitutioner i København og Lyngby med en lille kaffevogn og tilbyder de studerende et gratis pendlertjek og en god kop kaffe.

”Mange af os vælger transportform af vane. Med et hurtigt pendlertjek, der dokumenterer og visualiserer fakta, forventer vi, at flere vil opleve, at den kollektive trafik kan ret meget og er konkurrencedygtig i flere sammenhænge”, siger Movias områdechef for mobilitet, Anette Enemark.

Pendlertjekket er en del af projekt Bedre Bus til Nørre Campus og denkvikkevej.dk, som er et samarbejde mellem Movia og Københavns Kommune.

Rejseholdet besøger DTU i Kgs. Lyngby i uge 38, mens KU-Sund får besøg i uge 40 og KU-Science i uge 41.


Movia er Danmarks største trafikselskab med godt 220 mio. passagerer på vores knap 450 buslinjer og 10 lokalbanestrækninger fordelt på hele Sjælland, og er ejet af de 45 kommuner og to regioner i Østdanmark. Vi rådgiver om trafikløsninger og planlægger i samarbejde med kommuner og regioner ruter og køreplaner, som skal understøtte kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Vi bistår således kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive trafik fremstår som en attraktiv og miljøvenlig del af den service, som kommuner og regioner tilbyder borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleret af lov om trafikselskaber.