Havnebus øger sejlads mellem Nyhavn og Operaen

25. jun 2015

Stor efterspørgsel betyder, at havnebusserne nu også vil sejle om lørdagen

Havnebusserne er populære både blandt københavnere og turister, og den store passagerinteresse betyder nu, at havnebuslinje 993, som sejler i pendulfart mellem Nyhavn og Operaen alle hverdage, nu også vil sejle om lørdagen, hvor efterspørgslen er størst.

Fra lørdag den 27. juni og alle lørdage frem til og med september sejler havnebuslinje 993 således i pendulfart mellem Nyhavn og Operaen med første afgang fra Nyhavn klokken 11 og sidste afgang fra Nyhavn klokken 18.

De tre havnebusser bliver mere populære for hvert år. Havnebusserne har til sammen lidt over en halv mio. passagerer om året, hvoraf størstedelen benytter havnebusserne i sommerhalvåret. De seneste tre år er passagertallet i de tre sommermåneder steget med ca. 10.000 pr. måned. Op til 3500 passagerer benytter havnebusserne om lørdagen i sommermånederne.


Movia er Danmarks største trafikselskab med godt 220 mio. passagerer på vores knap 450 buslinjer og 10 lokalbanestrækninger fordelt på hele Sjælland, og er ejet af de 45 kommuner og to regioner i Østdanmark. Vi rådgiver om trafikløsninger og planlægger i samarbejde med kommuner og regioner ruter og køreplaner, som skal understøtte kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Vi bistår således kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive trafik fremstår som en attraktiv og miljøvenlig del af den service, som kommuner og regioner tilbyder borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleret af lov om trafikselskaber.