Spring menu over

Bus-koreografi: Tak, fordi du kører gult

02-05-2023
 

I Movia er vi glade og taknemmelige for alle, der kører gult. Og derfor hylder vi den kommende tid passagererne, som vælger den kollektive transport til. Det gør Movia med en stor kampagne, hvor vi bl.a. skriver "tak" med syv busser og én flexbil.

 
TAK billede.jpg

Copyright: Movia

 

De lokale vinterbadere gloede noget, da syv Movia-busser og én flexbil kørte ind på parkeringspladsen ved Tisvilde Strand på en kølig søndag i april. Et sjældent syn, men det hele giver mening, når man ser billedet og videoen fra seancen. Efter godt seks timers kørsel, bakken, lirken og baksen fik de dygtige chauffører kørt busserne i stilling. Køretøjerne danner nemlig ordet "tak" - for det er det, Movia vil. Takke alle dem, der kører med offentlig transport.

 

Chaufførernes rolle

For at kunne komme med bus og flextrafik, kræver det selvfølgelig, at der er nogle, der sidder bag rattet. Derfor spiller de otte chauffører på Tisvilde Strand også hovedrollerne i Movias anerkendelseskampagne.


Én af dem er Victor Lindal, der kører Movias gule busser for Keolis. Han var meget glad for at deltage i kampagnen.


"Det med at lave en takkekampagne var virkelig interessant og vigtigt, synes jeg. For vi oplever jo tit, at folk taler busbranchen ned. Det her gjorde, at folk i området var meget interesseret i, hvad vi lavede dér, og vi fik forklaret, at det er en kampagne for Movia," siger Victor Lindal.


Han har kørt bus i 17 år, og derfor var det ingen sag at klare hans egen del af ordet "TAK".


"Det var fint timet og tegnet, så det var bare at køre ind og ud. Og vi ramte plet hver gang," understreger han.


Selve kampagnen er også vigtig for Victor Lindal som buschauffør, så han kan takke de mange passagerer, som hver dag kører med ham og andre chauffører, der kører for Movia.


"Jeg giver tid til passagererne, driller dem lidt og laver sjov og ballade, og jeg tager det stille og roligt i trafikken. Og det her er en fin idé til at sige tak til passagererne og dem, der bruger busserne. Det er jo dem, vi lever af. Og jo mere, vi kan gøre for dem desto bedre," siger Victor Lindal.


Du kan se resultatet fra seancen ved Tisvilde Strand som reklamer på busserne, plakater ved stoppesteder, infoskærmene i busserne og på sociale medier og Youtube.


Se eksempler på to kampagnefilm her:

Læs mere på www.moviatrafik.dk/rejssammen.


Fakta:

Det var operatørerne Keolis og ServiceDK, som stillede materiel og chauffører til rådighed.

 
Kontaktinformation

Movia Presse & Kommunikation, tlf. 36 13 20 10 eller presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største mobilitetsselskab. Vi kører årligt med ca.180 mio. passagerer i busser, lokaltog og flextrafik. I Movia arbejder vi for, at flere skal transportere sig klimavenligt sammen. Og vi har sat klare mål for vores fælles fremtid: I 2030 er alle vores godt 1.300 busser fossilfri - mindst halvdelen kører på el. Flextrafikken køres i elbiler, og nye lokaltog er eldrevne. Movia ejes af de 45 kommuner og to regioner på Sjælland. Vi er en offentlig virksomhed reguleret af lov om trafikselskaber. Læs Movias mobilitetsplan her.