Spring menu over

Movia har til morgen kontaktet ukrainske flygtninge og annulleret deres kontrolafgift

01-03-2022
 

To ukrainske flygtninge, der mandag fik udstedt en kontrolafgift i buslinje 381, har fået annulleret deres afgift. Movia vil ikke kræve billet i bus og lokaltog for ukrainske flygtninge, hvis de viser ukrainsk pas. Movia beklager den misforståelse, det nye regelsæt har medført. 

 
materiel_portraet_bus_front_foto_ulrik_jantzen.jpg
 

"Vi har her til morgen været i kontakt med Center Sandholm, hvor de ukrainske flygtninge bor, da vi ikke har deres telefonnumre. Personalet på centeret har været meget hjælpsomme og lovet at give de to ukrainske flygtninge besked med det samme om, at vi undskylder, ligesom de selvfølgelig ikke skal betale afgiften. De har meget andet at tænke på, så dette skal ikke være en bekymring", fortæller Camilla Struckmann, der er direktør for kommerciel og kunder i Movia.


Søndag meddelte Transportministeriet, at ukrainske flygtninge i Danmark kan rejse videre i Danmark uden billet hos DSB og Arriva, når de fremviser et gyldigt ukrainsk pas. Movia er ikke omfattet af ordningen og blev heller ikke informeret om den, og det har givet anledning til tvivl om, hvordan kontrollørerne skulle håndtere sagen.  


"Movia udviser selvfølgelig konduite i sådan en situation, og derfor er afgiften naturligvis også annulleret. Samtidig har vi mandag indført samme regel som den, Transportministeriet har aftalt med DSB, så ukrainske flygtninge ikke skal betale for billet i busser og lokaltog, hvis de fremviser et gyldigt ukrainsk pas", siger Camilla Struckmann.  
 

 
Kontaktinformation

Movia Presse & Kommunikation, tlf. 36 13 20 10 eller presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største og grønne mobilitetsselskab. Vi kører årligt med ca. 200 mio. kunder i busser, lokaltog og flextrafik. Alle med hver deres historie. Det bliver til 22.602 historier i timen. I Movia arbejder vi for, at flere skal transportere sig klimavenligt sammen. Og vi har sat klare mål for vores fælles fremtid: I 2030 er alle vores godt 1.300 busser fossilfri - mindst halvdelen kører på el. Flextrafikken køres i elbiler, og nye lokaltog er eldrevne. Movia ejes af de 45 kommuner og to regioner på Sjælland. Vi er en offentlig virksomhed reguleret af lov om trafikselskaber. Læs vores Mobilitetsplan 2020.