Spring menu over

Hillerød-virksomhed savnede busafgange til deres ansatte – nu betaler de til gavn for alle i byen

07-08-2023
 

Fra 7. august får alle i og omkring Hillerød flere muligheder for at transportere sig sammen på buslinje 305, når bussen får flere afgange både morgen og eftermiddag. Den lokale virksomhed Fujifilm har nemlig efterlyst flere afgange til deres ansatte, og det har virksomheden nu besluttet at finansiere selv. Og det kan alle få glæde af.

 
2016_08_04_Movia_Hillerød_termal_mennesker_venter_0064.jpg

Copyright: Movia Foto: Ulrik Jantzen

 

Hvad gør man, når man gerne vil give sine ansatte flere muligheder for at transportere sig bæredygtigt med kollektiv transport til og fra arbejde? Man spørger selvfølgelig Movia, om de vil indsætte ekstra busser. Det var i hvert fald, hvad den lokale Hillerød-virksomhed Fujifilm gjorde. Og det er der kommet et godt samarbejde ud af.


Virksomheden er i gang med at udvide, og derfor har de et behov for, at deres ansatte kan komme med bussen allerede fra kl. 6 fra Hillerød Station. Det er nu muligt, efter at de har indgået en aftale med Hillerød Kommune, der betaler Movia for busdrift i kommunen, om at indsætte ekstra afgange på bus 305, der stopper tæt ved virksomheden. Det er Fujifilm, der betaler for de ekstra afgange, men busserne vil som altid være brugbare for alle, der ønsker at benytte sig af den kollektive transport.


"Det er rigtig positivt, at en privat, lokal virksomhed går ind og støtter den offentlige transport på den her måde. Det giver ikke blot deres egne medarbejdere men også de mange studerende, der benytter buslinje 305 dagligt - ja faktisk hele byens indbyggere - bedre muligheder for at transportere sig sammen til gavn for klimaet og trængslen på vejen. I Movia er vi rigtig glade for at se sådan et samarbejde mellem en kommune og en lokal virksomhed," siger Marlene Holmgaard Fris, direktør for kunder og kommunikation i Movia.

 

Fem ekstra afgange til alle

Normalt betjenes buslinje 305, som kører mellem Hillerød Station og handelsskolen via rådhuset, mellem kl. 7.30 og 15.30 på hverdage - dog til kl. 18 om torsdagen, hvor rådhuset har længere åbent.


Med Fujifilms finansiering kommer buslinje 305 de næste to år til at have tre ekstra afgange på hverdage kl. 06-7.30 og to ekstra afgange mellem 16-18. Busser, som alle altså kan køre med.


Fujifilm vurderer, at mellem 100 og 200 af deres medarbejdere vil tage busserne hver dag.


Find køreplanen for bus 305 på dinoffentiligetransport.dk eller søg din rejse i Rejseplanen.

 

Fakta

Trafikselskabsloven fra 1. juli 2019 giver virksomheder lov til at medfinansiere busdriften eksempelvis til nye ruter eller ekstra afgange på eksisterende ruter, så den passer til medarbejdernes og kundernes behov.


Læs mere om, hvad kommunerne kan gøre for at motivere flere borgere til at bruge kollektiv transport her: Bæredygtig Pendling (moviatrafik.dk)

Kontaktinformation

Movia Presse & Kommunikation, tlf. 36 13 20 10 eller presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største mobilitetsselskab. Vi kører årligt med ca.180 mio. passagerer i busser, lokaltog og flextrafik. I Movia arbejder vi for, at flere skal transportere sig klimavenligt sammen. Og vi har sat klare mål for vores fælles fremtid: I 2030 er alle vores godt 1.300 busser fossilfri - mindst halvdelen kører på el. Flextrafikken køres i elbiler, og nye lokaltog er eldrevne. Movia ejes af de 45 kommuner og to regioner på Sjælland. Vi er en offentlig virksomhed reguleret af lov om trafikselskaber. Læs Movias mobilitetsplan her.