Movia beklager dybt episode under optog

13-09-2019
 

Tirsdag 10. september var et shiaislamisk optog i gang på Nørrebrogade i København.

 

Under optoget kører en linje 3A, med en ekstra chauffør under oplæring, ved en fejl ned ad Nørrebrogade langs optoget. Linje 3A var omlagt, og det havde den private operatør, som driver linje 3A for Movia, fået besked om. 


Chaufføren, som er ansat hos operatøren, følger en planlagt omlægning af linje 3A, men ved en fejl kører han forkert og ender i optoget. Det beklager Movia, for bussen skulle selvfølgelig ikke været havnet i en situation, som skabte utryghed for alle. 


På baggrund af de første oplysninger fra den private operatør blev Movia bibragt forståelsen af, at situationen var blevet afviklet uden større problemer med hjælp fra optogets sikkerhedsvagter. Men vi må i denne sag desværre beklage, at vi i første omgang har forladt os for meget på operatørens oplysninger, der viste sig at være mangelfulde. 


Operatøren har efterfølgende orienteret Movia om, at chaufføren ikke standser bussen hurtigt nok, og at han råber ad sikkerhedspersonalet. Det er uacceptabelt, og dette er Movia og operatøren helt enige om.


Movia beklager dybt over for alle dem, der deltog i optoget. Ligeledes er operatøren meget ked af den usikkerhed, som bussens og chaufførens ageren har skabt i forbindelse med optoget.

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.