Dronningens fortjenstmedalje til Movias ”Lektor Blomme”

07-03-2019
 

Datatekniker i Movia, Carsten Blom, har fået tildelt dronningens fortjenstmedalje for 40 år i den kollektive transports tjeneste. Fortjenstmedaljen blev overrakt af Dorthe Nøhr Pedersen, som er adm. direktør i Movia.

 
 

"Det her havde jeg aldrig troet, jeg skulle opleve, dengang jeg trådte ind af døren for 40 år siden", siger Carsten Blom

.

For Carsten Blom blev 5. marts 2019 en helt særlig dag. I stedet for at drage alene afsted på arbejde fra hjemmet i Vallensbæk til Movia i Valby, blev han overrasket af kollegaer, som hentede ham i en smuk gammel bus. Der var kaffe med om bord til at varme sig på, og ved Toftegårds Plads stod mange kollegaer klar til at tage imod ved indgangsdøren.

 

For Carsten Blom blev 5. marts 2019 en helt særlig dag. I stedet for at drage alene afsted på arbejde fra hjemmet i Vallensbæk til Movia i Valby, blev han overrasket af kollegaer, som hentede ham i en smuk gammel bus. Der var kaffe med om bord til at varme sig på, og ved Toftegårds Plads stod mange kollegaer klar til at tage imod ved indgangsdøren.
 

Med til historien om Carstens Bloms 40-års jubilæum hører nemlig, at hans karriere i Trafikselskabet rent faktisk startede som buschauffør i 1979. Senere på dagen fik Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen fornøjelsen af at overrække Dronningens fortjenstmedalje i sølv til Carsten Blom, som fik disse ord med på vejen:
 

"Et stort tillykke og mange tak for den store indsats, som du har ydet for den kollektive transport i alle årene".
 

Carsten Blom, også kendt som Lektor Blomme, er en meget vellidt kollage på grund af sin store hjælpsomhed og engagement.
 

"Jeg ser frem til en audiens hos HM Dronning Margrethe II, hvor jeg kan få mulighed for at takke for hæderen. Her kan jeg jo fortælle hende, at jeg som ung spejderdreng mødte hendes far, Kong Frederik 9., som dengang var protektor for FDF-spejderne", fortæller han med et smil på læben.


Siden Carsten Blom trådte ind i det, der dengang hed Hovedstadsområdets Trafikselskab (HT), har hans karriere budt på mange forskellige udfordringer. Driftsassistent, trafikmester, trafikleder, køreplanlægger og efter nogle år i IT området uddannede han sig til datatekniker, hvor han fortsat har sit virke.


"En af de bedste ting ved mit job i dag er, at jeg har kontakt med stort set alle nye medarbejdere. Og jeg er god til at huske deres navne. Det er de nogle gange overraskede over, når jeg mødet dem på gangene. "


I sin fritid står engagementet ikke stille. Carsten Blom er en ivrig korsanger og har sunget i 15 forskellige kor. Det seneste kor kom han dog ind i via en anden fritidsinteresse:


"Jeg var til vinsmagning med en kollega, som lynhurtigt fik overtalt mig til at starte i Kammerkoret Euphonia, der for øvrigt inden længe synger koncert i Marmorkirken", fortæller han.
 

Carsten Blom afholdt reception i Movia for kollegaer, venner og familie tirsdag 5. marts om eftermiddagen.

 

Fakta om datatekniker Carsten Blom
 

1979 - Startede sit virke i det daværende HT som buschauffør

1982 - udnævnt til driftsassistent

1987 - Trafikmester og siden trafikleder

1990 - Tilknyttet HTs planlægningskontor ifm. oprettelse af passagertællesystemet

1993 - Køreplanlægger

2000 - Overgik til IT-området og efteruddannede sig siden til datatekniker

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.