TV2 Lorry og Movia skyder Knæk Cancer-kampagnen i gang

18-10-2015
 

Startskuddet til stafetten "Knæk Cancer blomsten" går i dag i linje 5A.

 
 

I dag tyvstarter TV2 Lorry og Movia "Knæk Cancer"-ugen. Det sker når Vild med dans-værten Sarah Grünewald med "Knæk Cancer Blomsten" sætter stafetten i gang i Nordeuropas største buslinje, linje 5A. Fra de første passagerer i linje 5A sendes Knæk Cancer Blomsten på rejse rundt i regionen.


Med knap 220 mio. passagerer årligt er Movias busser det oplagte sted at starte stafetten. Den mangfoldighed, som Movias passagerer repræsenterer, er med til at sætte fokus på, at cancer kan ramme os alle. Især Nordeuropas største buslinje, linje 5A, viser denne mangfoldighed af passagerer, da den på sin rute fra Husum Torv via Nørreport og Københavns Hovedbanegård til Københavns Lufthavn kører gennem forskellige kvarterer.


Movia håber, at der skabes bro mellem brugerne af den kollektive trafik ved at inddrage dem i stafetten. Det skal bidrage til at skabe god adfærd i bussen. Movia sætter løbende fokus på god adfærd i kampagner for at skabe forståelse mellem de forskellige passagerer for at understøtte den gode rejseoplevelse.


Hver gang stafetten i form af Knæk Cancer blomsten gives videre, udløses et beløb fra en sponsor, som går til Kræftens Bekæmpelse. Det samlede beløb offentliggøres i Knæk Cancer Showet i slutningen af uge 43.


Baggrund


Læs mere om Knæk Cancer-ugen i uge 43


Vidste du, at...

  • 5A er Nordens største buslinje
  • I 2014 havde 5A 20.102.081 passagerer. Til sammenligning har Københavns Lufthavn ca. 22 mio. udenrigspassagerer per år.
  • 5A har lige så mange passagerer som hele Fynbus (18-19 mio. påstigere)
  • 5As passagertal svarer til, at hver svensker kører med 5A to gange årligt. Sverige har 9.74 mio. indbyggere.
  • Københavns kommune har ca. 600.000 indbyggere. Det svarer til, at hver eneste københavner (ung og gammel) kører ca. 30 ture med 5A hvert år.
  • Hvis der kan stå 4 personer/m2 i en bus, så vil 20 mio. passagerer optage 5 mio. m2, hvilket svarer til ca. 36.000 parcelhuse på 140 m2.
  • En gennemsnitlig dansk husstand består af 2,15 personer, så det svarer til en by med ca. 75.000 indbyggere, hvilket er lidt flere end Esbjerg.
  • Den danske gennemsnitshøjde er 172,3 cm. Hvis 5A-passagerne stilles oven på hinanden, vil de nå 87 gange rundt om jorden. (Jordens omkreds er 40.075 km)
 
Kontaktinformation

Movia Kommunikation og presse 
Tlf: 36 13 20 10
Mail: presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.