Pas på Sarah og Valdemar - de er nye i trafikken

03-08-2017
 

PRESSE: Starten af august byder på sommerfugle i maven overalt i landet, når de nye skolebørn tager hul på deres første skoledag. Det betyder også mange nye børn i trafikken. Det stiller store krav til både trafikanter og forældre om at passe godt på de små nye elever og være ekstra opmærksomme i august måned ved skolestart.

 
 

Tradition tro, gennemfører Movia sammen med Frederiksberg Kommune igen i år skolestartskampagnen "Pas på mig, jeg er ny i trafikken". Kampagnen er sat i verden for at minde danskerne om, at med det nye skoleår får vi et mylder af nye, små trafikanter ud i trafikken.


I år er det Sarah og Valdemar på 6 år, som er med i kampagnen og tager hul på deres første skoledag i hver sin børnehaveklasse i Brønshøj og Herlev efter sommerferien. Man vil derfor kunne se Sarah og Valdemar på ca. 1000 af Movias busser overalt i hovedstadsområdet og på Sjælland.


Alle de nye elever skal lære alfabetet, have en masse nye venner, og så skal de lære at komme sikkert i skole hver dag. Det kræver øvelse at blive en god trafikant. Derfor er det vigtigt, at børnene lærer, hvordan man færdes sikkert i trafikken.


Her er et par gode råd til forældre, så de nye skolebørn bliver trafik-parate til første skoledag:

  • Træn skolevejen med bus, på cykel eller til fods med dit barn i god tid inden skolestart.
  • Lær dit barn de basale regler i trafikken. Man skal stoppe ved rødt lys og ved kantstenen, man skal se sig for til begge sider, inden man går over vejen, og man krydser kun vejen på sikre steder, hvor man kan se, hvad der sker osv.
  • Vælg den sikreste vej til skolen, ikke den hurtigste. En sikker vej er f.eks. via gangbroer, støttepunkter og lyssignaler, dér hvor I skal krydse vejen.
  • Hvis I cykler sammen, så husk hjelmen og lær dit barn at give tegn til stop og tegn for at dreje, så de andre trafikanter kender jeres intentioner.
  • Fortæl dit barn, at man skal trykke "stop" i god tid, inden man skal af bussen.
  • Hvis dit barn bruger rejsekort er det også vigtigt, at du viser dem både hvordan de checker-in og checker-ud, når man stiger på og af bussen.
  • Vis dit barn, hvordan man holder øje med cyklisterne på cykelstien, når man stiger på og af bussen.
  • Fortæl dit barn, at man skal vente med at gå over gaden, til bussen er kørt.
  • Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne, for børn har ikke samme overblik, som du har.

Skolestartskampagnen kører i 4 uger fra 31. juli 2017 og frem, hvor Sarah og Valdemar kan ses på streamers på bagenden af Movias busser og skal være med til at lære børn at være trafiksikre og voksne at passe godt på alle børn i trafikken.

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.