Husk at købe billet til bussen selvom du går ind ad midterdøren

07-05-2020
 

I øjeblikket går vi ind ad midterdøren, når vi skal med bussen på Sjælland. Det gør vi for at passe på chaufføren. Men der er desværre flere, der glemmer at have gyldig billet, når de ikke skal forbi chaufføren. Derfor sætter Movia ind med en kampagne og vil i den kommende tid også øge billetkontrollen i busserne på hele Sjælland.

 
 

Et stigende antal passagerer glemmer i øjeblikket at købe billet, inden de stiger på bussen. Mobilitetsselskabet Movia sætter derfor ind med en kampagne for at huske passagererne på, at de skal have billetten i orden, før de kører med kollektiv transport.


"Vi kan desværre se en markant stigning i antallet af passagerer, der kører uden billet for øjeblikket, hvor man går ind ad bussens midterdør og ikke kommer forbi chaufføren. Det går naturligvis ikke, for billetindtægten er afgørende for, at vi kan finansiere busdriften. Derfor går vi nu ud med en kampagne, der skal huske folk på at have gyldig billet, når de rejser med den kollektive transport", siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.


Kampagnen kommer til at køre i busserne og på sociale medier over alt på Sjælland fra 7. maj til 30. juni 2020.


Movia vil samtidig i den kommende tid øge billetkontrollen i busserne og understreger, at den naturligvis følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at mindske risiko for smittespredning. Det indebærer blandt andet, at billetkontrollen foregår med god afstand - i strakt arm, ligesom enhver form for fysisk kontakt med kundens billet, mobil eller rejsekort undgås. Passageren skal derfor også selv holde sit ID kort frem, så kontrolløren ikke skal røre ved det. Alle kontrollører har håndsprit med. 

 
Kontaktinformation

Movia Presse & Kommunikation, tlf. 36 13 20 10

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.