Årets Operatørpriser 2016

31-10-2016
 

PRESSE: 27. oktober overrakte Movia fire operatørpriser - Årets Operatør, Årets Københavnerlinje, Årets S-buslinje og Årets Vækstlinje.

 
 

27. oktober overrakte Movia fire operatørpriser - Årets Operatør, Årets Københavnerlinje, Årets S-buslinje og Årets Vækstlinje.


Movia udfører året rundt tilfredshedsmålinger, hvor passagerer bliver spurgt til deres tilfredshed både på den aktuelle tur og med rejsen som helhed. I udarbejdelsen af, hvilke operatør der løber afsted med priserne, kigges der på hvilke linjer der havde de mest tilfredse passagerer i 2015.


Den samlede tilfredshed på tværs af alle Movias buslinjer er i forvejen høj - 95 pct. af passagererne er enten tilfredse eller meget tilfredse.


"Høj kundetilfredshed er en vigtig forudsætning for at fastholde passagerer, men også for at tiltrække nye passagerer til den kollektive trafik. Operatørpriserne sætter fokus på det meget høje kvalitetsniveau, Movias busoperatører leverer. Det kan både operatørerne og Movia være stolte af, og det markerer vi i dag med prisoverrækkelsen" siger centerchef i Movia, Søren Englund.


Årets Operatør

Prisen som 'Årets Operatør' går til den busoperatør, som har ansvaret for at drive de linjer, hvor kunderne samlet er mest tilfredse. Prisen som 'Årets Operatør' 2016 går til Kruse A/S Nakskov, som bl.a. har ansvaret for bybusserne i Nakskov, og som samlet topper i passagerernes bedømmelse i 2015.


Mie Kruse, adm. dir. i Kruse A/S sagde til prisoverrækkelsen "Hos Kruse A/S er vi rigtig glade for prisen, som Årets Operatør, der illustrerer hvor værdsat bybussen er blandt passagererne i Nakskov. Prisen er samtidig med til at skabe god omtale af busserne i området og sætter spot på de gode medarbejdere vi har, som leverer et højt niveau og en god indsats i hverdagen."


Med prisen for Årets Operatør følger 100.000 kr. og en skulptur udført af kunstneren Stiig Kalsing med titlen "Livets øre".


Årets Københavnerlinje

'Årets Københavnerlinje' uddeles til den buslinje, i hovedstaden, der kører mere end 50.000 vogntimer pr. år, hvilket betyder, at prisen skal uddeles til en af Københavns 8 travle A-buslinjer. I 2016 går prisen til busoperatøren Arriva Ryvang på linje 1A og med prisen følger 50.000 kr. Linje 1A transporterede i 2015 mere end 11 mio. passagerer gennem hovedstaden.


Årets S-buslinje

'Årets S-buslinje' gives til den operatør, der har opnået den højeste passagertilfredshed blandt de i alt otte S-buslinjer. I år vandt Nobina A/S Glostrup prisen på linje 400S, hvor der sidste år kørte knap 2,9 mio. passagerer med linjen. Med prisen følger 50.000 kr.


Årets Vækstlinje

Prisen for 'Årets Vækstlinje' uddeles til operatøren på den linje, der har haft den største passagertilvækst, set i forhold til antallet af timer. Med i feltet er de buslinjer i Region Hovedstaden, der har over 100.000 passagerer for at sikre, at udfaldet ikke afgøres af små udsving. I år går prisen til De Blaa Omnibusser på linje 185, som har haft en flot produktivitetsstigning på over 13 pct. Med prisen følger 25.000 kr.

 
Kontaktinformation

Movia Kommunikation og presse
Tlf: 36 13 20 10
Mail: presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.