5A bliver til 5C

27-04-2016
 

Nordens travleste buslinje skifter navn til Cityline - og får nyt design.

 
 

Når den opgraderede buslinje 5A til næste forår kører ud på de københavnske veje, bliver det som en Cityline med navnet linje 5C.


Den nye turkise bus bliver fem meter længere end de nuværende busser. Den får flere døre, hvor man kan stige både ind og ud. Og passagererne åbner selv dørene ved at trykke på en knap - helt som man gør på et S-tog.


Dermed bliver linje 5A, som den hedder i dag, den første linje med Movias nye BRT-lignende produkt, Cityline, med en køreplan, der sikrer, at busserne kører hele døgnet - og som i dagtimerne har minimum 6-8 afgange i timen mellem Sundbyvester Plads og Husum Torv.


Det nye turkise design på 5C har det seneste halve år været i test i gadebilledet. Og passagererne har taget godt imod designet. De nye busser er nu sat i produktion, og 23. april 2017 - præcis 45 år efter den første dieselbus blev sat i drift på linje 5 - ruller de nye CO2-neutrale gasdrevne busser på godt 18 meter på linje 5C ud på gaden.


Med linje 5C vil man kunne komme direkte til Herlev Hospital fra Københavns Lufthavn uden skift, man får væsentligt kortere rejsetid - også i myldretiden, og der bliver forbindelse til den planlagte letbane i Ring 3. Stoppestederne langs 5Cs rute bliver også opgraderet med nye læskærme og trafikinformation i realtid.


"Vi er meget tilfredse med, at vi nu har designet klar og glæder os til at præsentere de nye busser med hurtigere rejsetid, højere kvalitet og bedre trafikinformation" siger Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen.


Fakta om 5C Cityline

  • 5A er Nordens travleste buslinje og transporterede ca. 20 mio. passager sidste år. Til sammenligning havde Københavns Lufthavn 26,6 mio. passagerer i 2015.
  • 5C er en del af buskonceptet Cityline, der også giver bedre og løbende trafikinfo i busserne, så passagerne kan se, hvordan bussen passer sammen ved f.eks. skift til S-tog eller andre busser.
  • Den nye 5C Cityline bliver en godt 18 meter lang gasdreven ledbus - fem meter længere end nu.
  • De nye busser bliver CO2-neutrale og vil reducere udledningen af NOx og partikler med henholdsvis 72 og 33 pct.
  • Busserne får kortere rejsetid, især i myldretiden.
  • Trafikinformation på stoppestederne opgraderes.
  • Konceptet kaldes Cityline og er inspireret af andre storbyer som Malmø, Paris, Barcelona.
  • Linje 5A kører i dag fra Husum Torv ad Frederikssundsvej og Nørrebrogade via Nørreport og Københavns Hovedbanegård til Københavns Lufthavn.
  • Fra april 2017 bliver ruten forlænget fra Husum Torv ad Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej til Herlev Hospital.
 
Kontaktinformation

Movia Kommunikation og presse
Tlf: 36 13 20 10
Mail: presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.