Hent din pakke, når du står og venter på bussen

05-11-2019
 

Et nyt samarbejde mellem mobilitetsselskabet Movia, Stevns Kommune og virksomheden Nordic Infrastructure skal gøre det lettere at kombinere kollektiv transport med nogle af de andre gøremål, man har i løbet af en dag. Som et forsøg sætter parterne sammen fem pakkebokse op ved de lokaltogsstationer og busstoppesteder i Stevns Kommune, som flest passagerer bruger til og fra arbejde eller fritidsaktiviteter.

 
 

Snart bliver det lidt nemmere at være kunde i den kollektive transport på Stevns. Movia, Stevns Kommune og Nordic Infrastructure sætter sammen fem mindre pakkebokse op - såkaldte nærbokse. To af dem er i uge 42 blevet opstillet ved busstoppestederne i Valløby og Holtug. De næste tre opstilles i starten af det nye år ved lokaltogsstationerne i Jernbanegade i Store Heddinge og Hårlev stationsvej i Hårlev samt ved busstoppestedet i Højerup.


Nærbokse ved centrale busstoppesteder og lokaltogsstationer giver passagererne mulighed for at kombinere flere gøremål: man kan tage sin pakke med på vejen hjem fra arbejde eller udnytte de minutter, man alligevel venter på bussen til at samle sin pakke op. Samtidig bliver det nemmere at sende og modtage pakker, fordi nærboksene er tæt på de steder, hvor borgerne ofte færdes. Ved de to stoppesteder hvor nærboksene er sat op i uge 42, kan borgerne i Stevns Kommune aktivt vælge at få leveret deres pakke. Man skal blot vælge levering til nærboks i check-ud, når man bestiller en vare på nettet - det gælder foreløbigt alle de hjemmesider, der tilbyder levering til nærboks.


"Nærboksen er et godt initiativ, og i Stevns Kommune er vi glade for at være med til at afprøve konceptet med de lokale pakkebokse opsat ved knudepunkter for den kollektive trafik og ved busstoppesteder i nogle af kommunens landsbyer. Vi håber, at vores borgere vil tage godt imod dette nye tilbud, som kan være med til at gøre det lettere både at sende og afhente pakker" udtaler Flemming Petersen, formand for Plan- Miljø- og Teknikudvalget i Stevns Kommune


"I Movia er vi optaget af at gøre den kollektive transport til et attraktivt transportvalg. Og vi kender vist alle, at det kræver praktik at få hverdagspuslespillet til at gå op. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Stevns Kommune og Nordic Infrastructure kan lave dette forsøg med pakkebokse ved stoppestederne, som det første sted på Sjælland. Vi er meget spændte på at se, hvordan borgerne tager imod de nye muligheder", siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann


"Vi har skabt konceptet omkring nærboks for at lette danskernes hverdag, så vi sparer tid og ikke behøver at tage bilen, for at hente vores pakker. Vi er derfor meget glade for samarbejdet med Movia og Stevns Kommune, hvor vi sammen skaber en mere bæredygtig leverings- og afhentningsform", fortæller administrerende direktør Lars Hem Simonsen i Nordic Infrastructure

 

Om Nærboks

Nordic Infrastructure har udviklet konceptet nærboks. Nærboks skal gøre hverdagen mere bekvemmelig for danskerne ved at levere deres pakker så tæt på deres bopæl som muligt. Nærboks ved stoppesteder og togstationer evalueres efter seks måneder. Hvis det er en succes vil Movia og Nordic Infrastructure sammen se på, om det giver mening at udvide nærboks til flere kommuner. Nordic Infrastructure er ejet af PostNord og Swipbox. 

 
Kontaktinformation

Movia kommunikation og presse: 3613 2010

Stevns Kommune: 56 57 57 57 - Vej og Materielgård

Nordic Infrastructure: Amalie Øhrgaard på tlf. 22 41 45 46

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.