Radioeventen ”Næste Stop Hjem” om bus 5A vinder pris

22-09-2015
 

Radioeventen "Næste Stop Hjem', som blev til i samarbejde mellem Movia og DR, synliggjorde på unik vis, hvordan bussen binder by, kvarterer og mennesker sammen

 
 

Rejseoplevelsen for de knap 220 mio. passagerer, som hvert år bruger Movias busser, er af stor betydning for Movia. I februar i år indgik Movia derfor et samarbejde med Danmarks Radio om et radioprojekt med fokus på passagerne i 5A. Projektet hedder "Næste Stop Hjem", og beskriver de forskellige kvarterer, som Nordeuropas største buslinje, linje 5A, kører gennem på sin rute fra Husum Torv til Københavns Lufthavn samt de mange og meget forskellige mennesker, som bor i dem.


Projektet er med til at sætte positivt fokus på bussen som kollektivt transportmiddel og på den mangfoldighed, som passagererne repræsenterer. Ved at inddrage passagerne i projektet blev der skabt bro mellem brugerne af den kollektive trafik. Det bidrager til at skabe god adfærd i bussen. Movia sætter løbende fokus på god adfærd i kampagner for at skabe forståelse mellem de forskellige passagerer for at understøtte den gode rejseoplevelse.


Det var juryen bag den prestigefyldte Radio Prix pris enige i. Fredag aften vandt "Næste Stop Hjem" prisen for Årets Event.


Prix Radio uddeles af Radiodays Danmark. Prisen for Årets Event tildeles den event "der med dets form involverer lytterne, og inviterer dem indenfor i radioens verden. Prisen uddeles til den radiostation, der har skabt årets mest spændende og eventuelt nytænkende event. Eventen kan være produceret til prismodtageren selv eller i samarbejde med en kunde, en organisation eller øvrige 3. parter."


Baggrund


"Næste Stop Hjem" radioeventen fortæller nogle af de mange historier, der udspiller sig i storbyernes bybusser. Flere busstoppesteder i København blev forvandlet, så de kom til at se ud som stuen hos nogle af passagererne, der bruger bus 5A. De fem udvalgte stoppesteder langs ruten var: Brønshøj Torv, Frederikssundsvej nr. 24, Vesterport, Sundbyvester Plads og Nørrebrogade v/Sjællandsgade.

Projektet kørte tilsvarende i Aarhus i uge 8.


Læs, se og hør mere om 'Næste Stop Hjem': http://www.dr.dk/temaer/naestestophjem/forside.htm

 
Kontaktinformation

Movia Kommunikation og presse 
Tlf: 36 13 20 10
Mail: presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.