Nyt pendlerkort på rejsekort

12-10-2016
 

PRESSE: Passagerer, der benytter kollektiv transport, kan nu som noget nyt få pendlerkort på rejsekort.

 
 

Det er DSB, Metroselskabet og Movia - samlet i Din Offentlige Transport - der har besluttet at indføre pendlerkort på rejsekort som et led i den kommende takstreform på Sjælland. Reformen træder i kraft 15. januar 2017.


Det nye kort, der kan erhverves allerede nu, hedder Rejsekort Pendlerkort og fungerer stort set som det nuværende pap-periodekort. Der skal hverken checkes ind eller ud i tog og metro. I bussen skal man kun checke ind i stedet for at vise kortet til chaufføren.


Her kan det nye kort benyttes
De nye pendlerkort kan benyttes til rejser internt i hovedstadsområdet og i Vestsjælland. I løbet af november åbnes der desuden for en række destinationer mellem Vestsjælland og hovedstaden.


I Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn er det først muligt at få det nye pendlerkort på rejsekort, når reformen træder i kraft 15. januar næste år. At det tager lidt længere tid at indføre det nye Rejsekort Pendlerkort i Syd skyldes, at den kommende takstreform her medfører 11 flere zoner.


Det nye pendlerkort på rejsekort er til de rejsende, der rejser med bus, tog og metro mere end ca. 26 gange om måneden i samme zoner eller strækning. Her kan man rejse ubegrænset til en fast pris inden for sine faste zoner eller strækning.


Forud for lanceringen af det nye produkt har Rejsekort A/S og trafikselskaberne været i dialog med Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen for at få deres bud på, hvordan det nye pendlerprodukt bedst imødekommer kundernes behov.


Alle-zoners-kort stopper
Når hele Sjælland 15. januar 2017 samles i ét stort pendlingsområde, bortfalder alle-zoners-kort og -billetter, hvor man maksimalt betaler for ni zoner - uanset hvor mange zoner, man rejser. Derfor vil der være en række passagerer, primært i hovedstadsområdet, der er nødt til skifte korttype. Passagererne kan finde yderligere information på dinoffentligetransport.dk.


Læs mere om pendlerkort på rejsekort her.

Læs mere om takstreformen på dinoffentligetransport.dk her.


DSB Kommunikation 24 68 00 00
Metroselskabet presse: 72 42 49 01.

 
Kontaktinformation

Movia Kommunikation og presse
Tlf: 36 13 20 10
Mail: presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.