Rejsekortpassagerer har sparet 100 millioner kroner

16-01-2015
 

Besparelsen ved at køre uden for myldretid kan gøres op i kolde kontanter for passagerer med rejsekort i hovedstadsområdet

 
 

12 kroner for en to zoners-tur gennem byen med bus, tog og metro. Det svarer til halv pris i forhold til en kontantbillet og 3 kroner mindre end prisen for at køre med klippekort. De 12 kroner er prisen for de mange tusinde passagerer i den kollektive trafik i hovedstadsområdet, der hver dag rejser med rejsekort uden for myldretiden. Cirka en fjerdedel af befolkningen i hovedstadsområdet har rejst med rejsekort i løbet af de seneste tre måneder - og endnu flere har anskaffet sig et rejsekort.
 

"Det er blot et par uger siden, at Forbrugerrådet Tænk offentliggjorde en rapport om passagertilfredsheden i den kollektive trafik i Danmark. Ifølge undersøgelsen efterspurgte passagererne særligt to ting: billigere billetter og bedre sammenhæng mellem trafikselskaberne. Her er rejsekortet et helt konkret eksempel på, at der kan være en hel del penge at spare, hvis man har mulighed for at rejse uden for myldretid. Det har rigtig mange passagerer nydt godt af, siden rabatordningen blev indført, og det er vi naturligvis glade for," siger Rebekka Nymark, kundedirektør i Metroselskabet.
 

Rabatordningen fortsætter, så passagerer med rejsekort kan se frem til at spare endnu flere penge uden for myldretid. De gammeldags papklippekorts tid er ved at være omme. Maskinerne er nedslidte, og tiden er løbet fra papklippekortene. Sidste salgsdag for klippekortene er 8. februar. Muligheden for at købe et klippekort via sin mobiltelefon består.
 

Rabatordningen og muligheden for at bestille et personligt rejsekort til 0 kr. er muliggjort via en bred politisk beslutning blandt Folketingets partier.
 

I 2014 blev der foretaget 49,1 millioner rejser med rejsekort. Det er en stigning på 60 procent sammenlignet med 2013. En fjerdedel af passagererne i den kollektive trafik i hovedstaden har rejst med rejsekort i løbet af de seneste tre måneder. Mere end ni ud af ti passagerer med rejsekort husker at checke ud, når rejsen er slut.

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.