Hovedstadens passagerer får 55 mio. kr. for ubrugte papklippekort

19-04-2018
 

Fra juli 2015 til februar 2018 har det været muligt at få penge retur for ubrugte papklippekort, og det har mange passagerer i hovedstaden benyttet sig af. Mere end 95.000 passagerer har fået 55 mio. kr. tilbage.

 
 

Papklippekortene til bus, tog og metro i hovedstadsområdet har efter 30. juni 2015 ikke været gyldige som billet. I stedet har det været muligt at få pengene tilbage for ubrugte klip på de klippekort, man har haft til overs. Fra 1. juli 2015 til 8. februar 2018 har passagererne sendt ubrugte papklippekort ind til Movia, som på vegne af parterne i DOT - DSB, Metro og Movia - har håndteret opgaven med at sende pengene tilbage til passagerne.


Og interessen blandt passagererne har været stor. I alt blev der betalt mere end 55 mio. kr. tilbage til mere end 95.000 passagerer. Hertil kommer 4,4 mio. kr. til porto.


"Vi har lagt vægt på at informere passagerne om, at de kunne få deres penge retur. Og når man ser på, at vi har udbetalt 55 mio. kroner til 95.000 passagerer, er vi meget glade for, at så mange har set vores informationskampagne og benyttet sig af muligheden for at få deres penge retur", siger kommunikationsdirektør i Movia Camilla Struckmann.


I 2015 kunne passagererne også vælge at donere deres ubrugte klippekort til Børnehjælpsdagen. Det valgte tusindvis af passagerer at gøre, og Movia kunne derfor i januar 2016 overrække en check på 867.087 kr. til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge.


Fra 8. februar 2018 gik de farverige papklippekort til bus, tog og metro i hovedstadsområdet for alvor på pension, og det er ikke længere muligt at få penge retur.
Yderligere info
Movia Kommunikation og presse: Tlf.: 36 13 20 10


Fakta

  • De fleste passagerer sendte ubrugte papklippekort ind i 2015 og i det år blev der i alt udbetalt 43 mio. kr.
  • Da niveauet var på sit højeste modtog Movia 1.800 breve om dagen.

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.