Hvidovre Kommune og Movia i samarbejde om Projekt STRIK BYEN SMUK

08-09-2016
 

PRESSE: Når buspassagerer hopper på buslinje 132 under Vestegnens Kulturuge i uge 37, så venter der dem en noget anden og mere farverig bustur, end de er vant til. Under kulturugen vil buspassagererne nemlig opleve, at bussen er forvandlet og udsmykket med flotte garnkreationer. Projektet, STRIK BYEN SMUK, er en del af Vestegnens Kulturuge, som afholdes for fjerde gang fra fredag 9. september til søndag 18. september 2016.

 
 

Når buspassagerer hopper på buslinje 132 under Vestegnens Kulturuge i uge 37, så venter der dem en noget anden og mere farverig bustur, end de er vant til. Under kulturugen vil buspassagererne nemlig opleve, at bussen er forvandlet og udsmykket med flotte garnkreationer. Projektet, STRIK BYEN SMUK, er en del af Vestegnens Kulturuge, som afholdes for fjerde gang fra fredag 9. september til søndag 18. september 2016.


Det er byens unge fra Danalund Ungdomshus i Hvidovre, der i de seneste mange uger har brugt deres fritid med strikkepindene, og som nu har pyntet linje 132 indvendigt med deres dekorative garnkreationer. Også andre steder i Hvidovre bidrager borgerne til at strikke byen smuk.


Det er Kultur- og Fritidsafdelingen i Hvidovre Kommune, der er tovholder på projekt STRIK BYEN SMUK. Ideen til projektet opstod, da en engageret strikker i lokalområdet henvendte sig til kommunen. I stedet for, at borgere strikkede alene derhjemme, kunne de mødes og strikke i fællesskab. Ideen blev til STRIK BYEN SMUK, hvor borgere opfordres til at deltage i det storstilede udsmykningsprojekt, hvor bænke, pæle, huse, skulpturer og alt, hvad fantasien kan forstille sig, dekoreres med flotte garnkreationer - og altså nu også bussen.


Baggrund:

  • På en gennemsnitlig hverdag i september kører ca. 4.500 passagerer med buslinje 132.
  • Vestegnens Kulturuge er et samarbejde mellem seks kommuner på Vestegnen: Albertslund, Rødovre, Hvidovre, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup.
  • Temaet for årets kulturuge er PÅ DEN ANDEN SIDE: En invitation til en kreativ forvrængning af det kendte - og til at opleve sin by fra en ny side.
  • Læs mere om projekt STRIK BYEN SMUK og Vestegnens Kulturuge.

For mere information kontakt venligst:

Uffe Bang Sørensen, Kulturkonsulent, Hvidovre Kommune

Telefon: 36 39 32 79

E-mail: ubs@hvidovre.dk


Movia Kommunikation og presse

Telefon: 36 13 20 10

E-mail: presse@moviatrafik.dk

 
Kontaktinformation
 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.