Movia og NT offentliggør liste med busser, der ikke har været logget korrekt på rejsekortsystemet

23-05-2016
 

Hver gang en buschauffør starter på en ny rute, skal han logge bussen på rejsekortsystemet med den korrekte rute og retning via en touch-skærm. I sjældne tilfælde, kan der ske fejl.

 
 

Movia og NT - Nordjyllands Trafikselskab offentliggør nu som de første to trafikselskaber en liste over de busser, som ikke har været logget korrekt på. Listen baseres på kundehenvendelser og findes på rejsekort.dk og opdateres løbende.


Kun en tiendedel promille af rejsekortrejserne er berørt


Der foretages 3,5 millioner rejsekortrejser med busser om måneden i Movias område på Sjælland, Lolland, Falster og Møn. Movia vurderer, at cirka 500 rejsekortrejser kan være berørt om måneden. Det svarer til en tiendedel promille af rejserne.


I NT's område foretages ca. 700.000 rejsekortrejser med busser om måneden. NT vurderer, at der er et tilsvarende niveau for hændelser i deres område.


"Vi har som noget nyt valgt at bringe en oversigt på rejsekort.dk over busruter med forkert turvalg. Sammen med uddannelse, information og løbende kampagner rettet mod chaufførerne og operatørerne håber vi, at vi med dette nye forsøg kan skabe yderligere tryghed, selvom det kun er ganske få ruter, det drejer sig om", siger Movias centerchef Søren Englund.


Hvad gør du, hvis din rejse er påvirket?


Husk at tjekke ud. Når du tjekker ud viser displayet, hvor meget din rejse har kostet. Hvis du her ser - eller senere når du tjekker din rejsehistorik på rejsekort.dk oplever - at der er blevet trukket for mange penge for din rejse på dit rejsekort, skal du kontakte Rejsekort Kundecenter på tlf.: 70 11 33 33. Kundecentret vil hjælpe dig med at undersøge sagen. Har du betalt for meget, får du tilbageført beløbet. For langt de fleste passagerer vil de forkerte rejsekortdata ikke have betydning for den pris, der bliver trukket på rejsekortet.


Hvorfor har vi ikke et fuldautomatiseret system?


Da trafikselskaberne i sin tid valgte rejsekortsystem til busserne, var det med fuld bevidsthed om, at der i den valgte model også er en menneskelig faktor, fordi chaufføren skal indstille turen. Det blev overvejet, om man skulle have et fuldautomatisk system frem for et fleksibelt system, som vi har i dag. Trafikselskaberne valgte det fleksible system, hvor chaufførerne vælger rute ved hver ruteopstart for at sikre, at vi hurtigt kan omlægge ruter, når der er vejarbejde, demonstrationer, trafikuheld og lignende. Den fleksible løsning er derfor valgt til fordel for kunderne.


Hvad har vi gjort indtil nu?


På grund af muligheden for betjeningsfejl ved "forkert turvalg" har trafikselskaberne, fra systemet blev indført og gennem årene, sikret uddannelse, information og løbende kampagner til chaufførerne og operatørerne for, at chaufførerne er bedst muligt uddannet og informeret om korrekt betjening af rejsekortudstyret i busserne og korrekt turvalg. Samtidig har vi givet passagererne mulighed for at følge med på rejsen ved at vise prisen for den samlede rejse i displayet, når der tjekkes ud. Man kan også følge sin rejsekorthistorik på nettet, som trafikselskaberne arbejder for at gøre til en god vane for passagererne - ganske som det er en god vane at tjekke bonen i supermarkedet.


Yderligere info

Movia Kommunikation og presse, tlf.: 36 13 20 10

Nordjyllands Trafikselskab Kommunikation og presse, tlf.: 40 83 86 89

Se listen over busser, der ikke har været logget korrekt på rejsekortsystemet her

 
Kontaktinformation

Movia Kommunikation og presse
Tlf: 36 13 20 10
Mail: presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.