Ny buslinje 11 giver flere forbindelser fra Vigerslev Allé

25-06-2021
 

Den nye buslinje 11 starter 27. juni. Linjen vil skabe direkte forbindelse fra Hvidovre Hospital til Vigerslev Alle St. og videre ad Vigerslev Allé direkte til Rådhuspladsen. Til december 2021 vil busserne køre på el.

 
ringsted_172dpi.jpg

Copyright: Movia Foto: Ulrik Jantzen

 

27. juni deles linje 10 op i to selvstændige linjer - linje 10 og 11 - ved Vigerslev Allé/Vigerslevvej. Den nye linje 10 vil køre som hidtil fra Brønshøj Torv - Ålholm Plads - Vigerslevvej. Ved Vigerslev Allé fortsætter linje 10 ad Vigerslevvej til Åmarken Station. Den nye linje 11 vil køre fra Byvej/Kettevej - Hvidovre Hospital - Vigerslev Allé - Ingerslevsgade til Rådhuspladsen. Det vil være muligt at skifte mellem de to busser i krydset mellem Vigerslev Allé/Vigerslevvej.


Efter åbningen af Nyt Bynet i 2019 har der været en bred efterspørgsel efter flere afgange på Vigerslev Allé. Det får buspassagererne nu med linje 11, der vil have 8 afgange i timen i myldretiden, 6 i dagtimerne, 3 om aftenen og 2 gange i timen om natten mellem Vigerslev og Rådhuspladsen.


Derudover har Hvidovre Kommune ønsket at genetablere den direkte forbindelse fra Hvidovre Hospital til Vigerslev Alle St. og videre ad Vigerslev Allé direkte til Rådhuspladsen. Hver anden afgang vil derfor køre videre til Hvidovre Hospital og Byvej/Kettevej i myldretiden og i dagtimerne, samt på alle aftenafgange. I Hvidovre Kommune er der samtidig planlagt byudvikling i området langs Byvej, hvilket giver et voksende behov for mere busdrift i området, som linje 11 på sigt kan løse.


Linje 1A fastholdes som i dag mellem Avedøre St. og Hellerup St. Der har længe været et ønske om bedre busdrift ad Folehaven og de mange nye bebyggelser langs Gl. Køgelandevej. Da den nye linje 1A begyndte at køre i efteråret 2019, viste det sig, at passagertallet hurtigt steg på den nye strækning. Derfor er linje 1A fastholdt med uændret linjeføring, samtidig med at den nye linje 11 styrker betjeningen ad Vigerslev Allé.


Den nye linje 10 giver den sydlige del af Vigerslevvej nye forbindelser til både Åmarken Station og Flintholm Station og dermed gode muligheder for at komme til nye rejsemål.


Til december 2021 vil busserne på de to linjer køre på el.


"I Valby har der været en borgergruppe, som har været særligt kede af den busbetjening de har haft, efter Nyt Bynet åbnede, og busserne skulle køre nye veje, så de passede godt sammen med metroen. Derfor er vi glade for, at vi sammen med København og Hvidovre Kommuner kan præsentere to nye buslinjer. Vi glæder os til at byde alle velkommen i de nye busser, som vil køre på el fra december" siger Movias plandirektør Per Gellert.


Fakta om linje 10 og 11

  • Ny linje 10 mellem Brønshøj Torv og Åmarken St. kører 4 gange i myldretiden, 4 gange i dagtimerne, 3 gange om aftenen.
  • Ny linje 11 kører mellem Vigerslev og Rådhuspladsen: 8 gange i myldretiden, 6 gange i dagtimerne og 3 gange om aftenen. Hver anden afgang vil køre videre til Hvidovre Hospital og Byvej/Kettevej i myldretiden og i dagtimerne, samt på alle aftenafgange. Der vil være 2 afgange om natten mellem Vigerslev og Rådhuspladsen.
  • Den ny linje 10 overtager betjeningen på den sydlige del af Vigerslev Vej. Dermed bliver ruterne for linje 23 og 133 mere direkte.
 
Kontaktinformation

Movia presse og kommunikation: 3613 2010 eller presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største og grønne mobilitetsselskab. Vi kører årligt med ca. 200 mio. kunder i busser, lokaltog og flextrafik. Alle med hver deres historie. Det bliver til 22.602 historier i timen. I Movia arbejder vi for, at flere skal transportere sig klimavenligt sammen. Og vi har sat klare mål for vores fælles fremtid: I 2030 er alle vores godt 1.300 busser fossilfri - mindst halvdelen kører på el. Flextrafikken køres i elbiler, og nye lokaltog er eldrevne. Movia ejes af de 45 kommuner og to regioner på Sjælland. Vi er en offentlig virksomhed reguleret af lov om trafikselskaber. Læs vores Mobilitetsplan 2020.