Gratis pendlertjek og kaffe til studerende

15-09-2015
 

Et rejsehold fra trafikselskabet Movia tilbyder i disse dage studerende på en række uddannelsesinstitutioner at tjekke, hvordan de kommer hurtigst, billigst og sundest til og fra studiet

 
 

Et nyt elektronisk værktøj 'Pendlertjek' kan på få sekunder vise, hvor lang tid det tager at komme hjemmefra og til studiet med kollektiv trafik, bil eller cykel. Og hvad det koster pr. måned.


Og så viser pendlertjekket også, hvor mange kalorier man forbrænder afhængigt af, hvilken transportform man vælger, og hvor meget transportforbruget belaster klimaet.


Movias rejsehold kommer i september og oktober rundt på en række højere uddannelsesinstitutioner i København og Lyngby med en lille kaffevogn og tilbyder de studerende et gratis pendlertjek og en god kop kaffe.


"Mange af os vælger transportform af vane. Med et hurtigt pendlertjek, der dokumenterer og visualiserer fakta, forventer vi, at flere vil opleve, at den kollektive trafik kan ret meget og er konkurrencedygtig i flere sammenhænge", siger Movias områdechef for mobilitet, Anette Enemark.


Pendlertjekket er en del af projekt Bedre Bus til Nørre Campus og denkvikkevej.dk, som er et samarbejde mellem Movia og Københavns Kommune.


Rejseholdet besøger DTU i Kgs. Lyngby i uge 38, mens KU-Sund får besøg i uge 40 og KU-Science i uge 41.

 
Kontaktinformation

Movia Kommunikation og presse
Tlf: 36 13 20 10
Mail: presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.