Bussen er ladet med bæredygtig transport og mobilitet i den Europæiske mobilitetsuge

18-09-2017
 

PRESSE: I uge 38 afholdes den Europæiske Mobilitetsuge. Derfor tager Movia på Sjællandsturné med buslinje 18 fra 1968. Movia lægger vejen forbi Roskilde, Frederikssund og Slagelse kommuner i den knap 50 år gamle bus, for sammen med kommunerne at få en god snak med borgerne om, hvad den kollektive transport og mobilitet betyder for dem. I hver kommune afholdes en række aktiviteter og konkurrencer.

 
 

Fra fredag 16. september til fredag 22. september afholdes for 15. gang Den Europæiske Mobilitetsuge under mottoet "Vi når længere, når vi deler". Formålet er at fremme bæredygtig transport og mobilitet. Også i Danmark markeres mobilitetsugen med en række forskellige arrangementer. I løbet af mobilitetsugen vil borgere derfor også kunne spotte Movias 50 år gamle retrobus i landskabet, som undervejs lægger vejen forbi Roskilde, Frederikssund og Slagelse.


Køreplan for retrobussen


  • Mandag 18. september, kl. 11.00-17.00 er retrobussen på Stændertorvet i Roskilde
  • På Stændertorvet er der mulighed for at få tjekket sine transportvaner med et pendlertjek, høre mere om Flextur og el-busserne i byen. Man kan også prøve en elcykel, leje en delebil og en masse andet.
  • Torsdag 21. september, kl. 08.00 -12.00 er retrobussen på Campusområdet ved ES-Nord i Frederikssund (Heimdalsvej 1, 3600 Frederikssund)
  • Retrobussen er ladet med det netop offentliggjorte læringsforløb om mobilitet Unge viser vej. Skoleklasser vil hoppe på bussen og deltage i en konkurrence om at udvikle en mobilitetsløsning, som er skræddersyet til deres lokalområde. Alle er velkomne til at kigge forbi og få en snak med bl.a. den lokale trafikbestiller i Frederikssund Kommune, få tjekket deres transportvaner med et pendlertjek, eller høre mere om den kollektive transport i kommunen.
  • Fredag 22. september kl. 11.00-14.00 er retrobussen i Teglværksparken i Korsør
  • Sidste stop på retrobussens køreplan er i Korsør i Slagelse Kommune. I Korsør er der lagt op til debat om den lokale kollektive transport. I samarbejde med kommunen og lokale foreninger inviteres til borgerdialog om den lokale busdrift. Alle er velkomne til at komme og give sit besyv med.

Baggrund:

  • Den Europæiske Mobilitetsuge afholdes hvert år på tværs af hele Europa og har til formål at sætte fokus på moderne, bæredygtig mobilitet og transport
  • Årets motto er "Vi når længere, når vi deler"
  • Du kan finde kampagnemateriale for mobilitetsugen og mere information på KLs hjemmeside om mobilitetsugen
 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.