Movia enig med DR Kontant: 15. januar er der ryddet op i priserne på Sjælland

09-12-2016
 

DR Kontant satte i aftes fokus på, at rejsekort ikke altid er billigst, og at det kan være vanskeligt for passagererne at finde billigste billet til bus, tog og metro.

 
 

Movia er enig med DR Kontant i, at der skal ryddes op i priserne. Det har vi arbejdet benhårdt på i det seneste år. Og 15. januar gennemfører vi derfor sammen med DSB og Metro den største reform af priserne i kollektiv transport siden 1970'erne.


Reformen, der hedder Takst Sjælland, sikrer, at rejsekort altid vil være billigere end enkeltbilletten - med mindre man rejser 26 gange om måneden på samme strækning, så kan det være billigere at få et pendlerkort.


"Når den nye reform træder i kraft 15. januar 2017 kan kunderne have tillid til, at rejsekort altid er billigere end enkeltbilletten. Vi er enig med DR Kontant i, at kunderne nemt skal kunne finde det billigste produkt, og det kommer de til, når reformen træder i kraft," siger centerchef i Movia, Eskil Thuesen.


Takst Sjælland samler hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn i ét stort pendlingsområde med ens priser, rejseregler og rabatter. 96 pct. af rejserne får enten prisfald eller maksimum 5 pct. stigning af priserne.


Læs mere på dinoffentligetransport.dk.

 
Kontaktinformation

Movia Kommunikation og presse
Tlf: 36 13 20 10
Mail: presse@moviatrafik.dk

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.