Bus og lokaltog ændrer afgangstider under sporarbejde på Sydbanen

04-04-2019
 

Når Banedanmark udfører sporarbejde på Sydbanen over forår og sommer, vil DSB i perioder indsætte togbusser, fordi togene ikke kan køre. Movia tilpasser derfor seks buslinjers køreplan langs strækningen, og Lokaltog A/S har særkøreplan på Lollandsbanen.

 
 

Banedanmark er gået i gang med et sporarbejde på Sydbanen, som afsluttes 29. september. I perioden indsætter DSB togbusser mellem Nykøbing F og Næstved.


Lokaltog A/S har derfor indført særkøreplan på Lollandsbanen, så der fortsat er forbindelse til og fra togbusserne i Nykøbing Falster. Det første lokaltog på hverdage fra Nakskov kører 21 minutter senere end normalt. Lørdage og søndage er alle afgange i begge retninger op til 12 minutter tidligere end normalt. 


Movia har i forbindelse med sporarbejdet også ændret køreplanen på seks buslinjer langs Sydbanen. Ændringen sker for at sikre korrespondance mellem de seks buslinjer og afgangstiderne for DSBs togbusser, der har længere køretid end regionaltogene. Der er tilpassede afgangstider på følgende buslinjer:


  • 660R
  • 719
  • 720R
  • 723
  • 725
  • 741

Movia sørger for information i bussen om ændringerne på de buslinjer, der har forbindelse til stationerne i området. Det vil være oplysning om varigheden på sporarbejdet, hvilket buslinjer der har ændrede afgangstider samt muligheden for kompensation fra DSB. 


Rejseplanen er opdateret, og man kan læse mere om togbusser, buslinjer og lokaltogets afgangstider på dinoffentligetransport.dk/sydbanen
 

 

Fakta om sporarbejde på Sydbanen

  • Sporarbejdet varer indtil 29. september 2019.
  • DSB indsætter togbusser på strækningen Nykøbing F. - Eskilstrup - Nørre Alslev - Vordingborg - Lundby - Næstved.
  • Som følge af sporarbejdet indsætter DSB togbusser, som har en længere køretid, og derfor ændres visse afgangstider Movias buslinjer; 660R, 719, 720R, 723, 725 og 741. Lokaltog A/S har indført en særkøreplan på Lollandsbanen.
  • Har man et pendlerkort kan man under sporarbejdet få 30 dage returneret, som kan anvendes, når sporarbejdet er slut.

Mere information om sporarbejdet og tilpassede afgangstider for busser og lokaltog findes på dinoffentligetransport.dk/sydbanen
 

 

Movia er Danmarks største trafikselskab med mere end 215 mio. passagerer om året på vores knap 450 buslinjer, 9 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger. Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger vi kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Den kollektive transport understøtter kommunernes og regionernes visioner for vækst, bosætning, placering af arbejdspladser og mobilitet. Movia bistår kommuner og regioner med at sikre, at den kollektive transport er en attraktiv og miljøvenlig velfærdsservice for borgerne. Movia er en offentlig virksomhed og reguleres af lov om trafikselskaber.