Tænk grønt

Tænk grønt                Kør gult 

Historien om vores alle sammens klima fortjener en god slutning. Det skylder vi hinanden. Derfor er der brug for, at vores fælles indsats målrettes områder, der gør en forskel. Kollektiv transport er et effektivt sted at sætte ind. Det er ét af de bedste alternativer, når vi skal fra a til b og samtidig passe på vores klima.

Hop på bussen, toget, havnebussen eller flexbilen. Det er et ret godt sted at starte, hvis vi skal nå vores ambitiøse mål om en verden med mindre CO2-udledning.

Fra tanke til handling 

Movia kører med 22.602 mennesker i timen*. Året rundt. Tænk på hvad det gør for vores klima, når flere og flere vælger at rejse sammen. Og tænk på forskellen, når vi samtidig løbende realiserer grøn omstilling af vores busser, havnebusser, lokaltog og flexbiler.

* gennemsnit før Covid-19
Kør gult

Mange elbusser på Sjælland

I 2019 sendte vi 77 elbusser på vejene København, Frederiksberg, Roskilde, Ballerup og Egedal. Endnu flere er på vej i 2021 og 2022. I mellemtiden kan du glæde dig over, at de gode busser som kører på diesel eller biogas stadig er en mere klimavenlig at transportere sig på, fordi vi kan rejse flere sammen i stedet for hver for sig. 

Læs mere

Hop med på en grøn bevægelse

Vores elbusser sparer hvert år klimaet for 5.800 tons CO2. Eller det samme som 2.600 biler. Og i slutningen af 2022 har vi så mange elbusser på vejene, at vi årligt sparer klimaet for 20.500 tons CO2.

Tænk grønt. Kør gult

5.800 tons  CO2 besparelse om året 
Læs mere om grønne elbusser

Vi sejler med strømmen

I 2020 har vi sammen med Københavns Kommune sørget for, at vores havnebusser nu udelukkende sejler på el. Elhavnebusserne lader fuldt op om natten. I løbet af dagen suppleres med ekstra opladning ved endestationerne i Teglholmen og Refshaleøen, så vi kan transporterer 700.000 passagerer årligt.

Læs mere

Havnebusserne drives af el

Udledningen af partikler i Københavns kollektive transport er faldet med 44 procent, når vi sejler på el.

Fortsatte vi med at sejle på biodiesel, ville vi ikke spare luften i Københavns havne for 14 procent NOx. 

Tænk grønt. Kør gult

44%  reduktion i partikeludledning
 
Læs mere

Når bæredygtigheden kører på skinner

Lokaltog skifter i de kommende år 20 dieseltog ud med klimavenlige batteritog. Det begrænser CO2-udledningen og bidrager til det nationale 2030-klimamål.

Læs mere

Lokaltoget er på vej mod grønnere tider

Lokaltog tager de første batteritog i brug i 2026 til glæde for klimaet, naboer og kunder. 

Tænk grønt. Kør gult

 
Læs mere

Vi sætter strøm til flextrafikken

Rigtig mange har glæde af Flextrafik, som kører seks mio. ture hvert år. I 2020 blev den første elbil taget i brug og flere er på vej. Flere elbiler på vejene medvirker til reduceret C02-udledning, når vi kører vores kunder fra a til b.   

Læs mere

Tænk grønt, kør gult

Flexture køres næsten altid med flere kunder i samme bil, det giver færre biler på vejene til gavn for klimaet. 

Læs mere
Historier

Alle de historier,
som kører gult

Vi kører med mennesker meget mere, end vi kører med passagerer. Mennesker med hver deres unikke historie. I alt 22.602 historier i timen for at være helt præcis.*
Siden 2019 har vi spurgt jer om, hvor I kommer fra. Og hvor I er på vej hen? Både i forhold til destinationer. Men også i livet. Vi er glade for, at I vil dele jeres historier med os.

* gennemsnit før Covid-19

Billederne herunder er taget før Covid-19 og derfor bærer personerne ikke mundbind.

”Jeg har indset, at jeg alt for længe har levet et egoistisk liv” Brice, 34 år. Danseinstruktør. Kommer fra at besøge sin søn.

”Jeg tilpasser mig forholdsvis nemt nye mønstre, og nu bor jeg på Frederiksberg med min mor” Sofia, 20 år. Gymnasieelev. Kommer lige fra en biologieksamen.

Sofia, 20 år. Gymnasieelev. Kommer lige fra en biologieksamen. Katrin, 21 år. Make-up artist. På vej hjemad.

 

”Vi havde bare en klud foran munden, og så klatrede vi ellers op og ned i indvendige skorstene” Timm, 70 år. Pensioneret skorstensfejer. Kommer fra sit hjem i Bellahøj.

 

”Jeg tænker, at jeg så småt bygger mine vaner op gennem nogle små delmål.” Hamza, 25 år. Arbejder med quality assurance. På vej i Fakta.

”Jeg læser hver dag for at holde hjernen i gang” Anny, 81 år. På vej i centeret.