Tænk grønt

Tak fordi du kører gult 

Historien om vores alle sammens klima fortjener en god slutning. Det skylder vi hinanden. Derfor er der brug for, at vores fælles indsats målrettes områder, der gør en forskel.

Kollektiv transport er et effektivt sted at sætte ind. Når du rejser sammen med andre, er du med til at gøre en positiv forskel for kloden, for fællesskabet og for fremtiden. 

Tak fordi du vælger at køre gult sammen med os i bus, havnebus, flextrafik og lokaltog. 

Tænk grønt. Kør gult. 

Fra tanke til handling

Movia kører med 19.589 mennesker i timen*. Året rundt. Tænk på hvad det gør for vores klima, når flere og flere vælger at rejse sammen. Og tænk på forskellen, når vi samtidig løbende realiserer grøn omstilling af vores busser, havnebusser, lokaltog og flexbiler.

* gennemsnit i 2023

Kør gult

Hop med på en grøn bevægelse

Vores elbusser sparer hvert år klimaet for 35.800 tons CO2

Tænk grønt. Kør gult

35.800 tons  CO2 besparelse om året 
Læs mere om grønne elbusser

Hver fjerde bus kører på el eller brint

Der er god fart i den grønne omstilling i Movias busdrift. Ved udgangen af 2023 vil der køre 492 elbusser på hele Sjælland. Det er godt 37 pct. af Movias busser. 

Der kører i dag  339 elbusser og en brintbus i Movias område i Albertslund, Allerød, Ballerup, Egedal, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Gribskov, Guldborgsund, Herlev, Hillerød, Holbæk, Hvidovre, København, Lejre, Lolland, Lyngby-Taarbæk, Næstved, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød og Tårnby kommuner samt Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Vi sejler med strømmen

Siden 2020 har vores havnebusser udelukkende sejlet på el. Elhavnebusserne lader fuldt op om natten. I løbet af dagen suppleres med ekstra opladning ved endestationerne i Teglholmen og Refshaleøen, så vi kan transportere 700.000 kunder årligt.

Havnebusserne drives af el

Udledningen af partikler i Københavns kollektive transport er faldet med 44 procent, når vi sejler på el.

Fortsatte vi med at sejle på biodiesel, ville vi ikke spare luften i Københavns havne for 14 procent NOx. 

Tænk grønt. Kør gult

44%  reduktion i partikeludledning
 

Når bæredygtigheden kører på skinner

Lokaltog skifter i de kommende år 20 dieseltog ud med 18 klimavenlige batteritog. Det begrænser CO2-udledningen og bidrager til det nationale 2030-klimamål.

Lokaltoget er på vej mod grønnere tider

Lokaltog tager de første batteritog i brug i 2026. Det betyder mindre støj og forurening til glæde for banernes naboer, kunder og den skønne natur langs togstrækningerne. 

Tænk grønt. Kør gult

18 nye batteritog i 2026 

Vi sætter strøm til flextrafikken

Rigtig mange har glæde af Flextrafik, som kører seks mio. ture hvert år. I 2020 blev den første elbil taget i brug og flere er på vej. Flere elbiler på vejene medvirker til reduceret CO2-udledning, når vi kører vores kunder fra a til b.   

Tænk grønt, kør gult

Flexture køres næsten altid med flere kunder i samme bil, det giver færre biler på vejene til gavn for klimaet. Vores ambition er, at Movias flextrafik udelukkende kører i elbiler senest i 2030. 

Historier

Alle de historier,
som kører gult

Vi kører med mennesker meget mere, end vi kører med passagerer. Mennesker med hver deres unikke historie. I alt 16.530 historier i timen for at være helt præcis.*
Siden 2019 har vi spurgt jer om, hvor I kommer fra. Og hvor I er på vej hen? Både i forhold til destinationer. Men også i livet. Vi er glade for, at I vil dele jeres historier med os.

* gennemsnit i 2022.

”Jeg har indset, at jeg alt for længe har levet et egoistisk liv” Brice, 34 år. Danseinstruktør. Kommer fra at besøge sin søn.

”Jeg tilpasser mig forholdsvis nemt nye mønstre, og nu bor jeg på Frederiksberg med min mor” Sofia, 20 år. Gymnasieelev. Kommer lige fra en biologieksamen.

”Jeg har lært at stole på mig selv, hvor jeg førhen havde holdt mig alt for meget tilbage.” Katrin, 21 år. Make-up artist. På vej hjemad.

 

”Vi havde bare en klud foran munden, og så klatrede vi ellers op og ned i indvendige skorstene” Timm, 70 år. Pensioneret skorstensfejer. Kommer fra sit hjem i Bellahøj.

 

”Jeg tænker, at jeg så småt bygger mine vaner op gennem nogle små delmål.” Hamza, 25 år. Arbejder med quality assurance. På vej i Fakta.

”Jeg læser hver dag for at holde hjernen i gang” Anny, 81 år. På vej i centeret.