Rejs sammen

Start en god historie for klimaet

Historien om vores alle sammens klima fortjener en god slutning. Det skylder vi hinanden. Derfor er der brug for, at vores fælles indsats målrettes områder, der gør en forskel. Kollektiv transport er ét af de mest effektive steder at sætte ind. Det er ét af de absolut bedste alternativer, når vi skal fra a til b og samtidig passe på vores klima.

Hop på bussen, toget eller havnebussen. Det er et ret godt sted at starte, hvis vi skal nå vores ambitiøse mål om en verden med mindre CO2-udledning.

 

Musik
“We Go On” af Emma Seeberg & Seeva

Produktion
Yellow Umwelt & Issac Production

Tag et klimatjek

Tag et klimatjek

Er du nysgerrig på, hvilken forskel det gør for klimaet, om du benytter kollektiv transport, cykel eller? Så prøv at tage et klimatjek. Her kan du blive klogere på dit klimaaftryk og samtidig se hvordan dit valg af transport påvirker rejsetid, omkostninger og kalorieforbrug.  

 

 

Start med at rejse sammen

Movia kører hver dag med 22.602 mennesker hver eneste time. Tænk på effekten, hvis vi kunne få endnu flere med.

Hvis vi kigger på en almindelig dieselbus, så udleder den 88 gram per passager, hvor en bil udleder 109 gram per passager. Regnestykket er enkelt - jo flere vi kører sammen, des mindre CO2. Læg oveni at Movia som mobilitetsselskab yderligere er i gang med at reducere det samlede CO2-udslip med en række helt konkrete tiltag.

30gCO2 perpassager
88gCO2 per passager
33gCO2 per passager
109gCO2 per passager
Klimahistorier

Start i fællesskab

Mød Ella, Azim, Ida og Hanna der hver dag tager bussen, toget eller havnebussen. De har alle til fælles, at de tænker over deres klimaaftryk, når de bevæger sig rundt. Bliv samtidig klogere på, hvad vi gør for at give dem en endnu grønnere rejse. Nu og i den nære fremtid.

Jeg tager næsten altid bussen, når jeg skal ind til byen

”Kollektiv transport er godt, fordi der kommer mindre trafik, og vi udleder ikke ligeså meget CO2. Jeg boede faktisk i Californien sidste år, hvor der ikke var så mange busser, og hvor det var vildt svært at komme rundt. Det er meget rarere her i Danmark, fordi man så nemt kan komme steder hen, uden at man skal tage bilen. Så jeg tager næsten altid bussen, når jeg skal ind til byen efter skole.”

Læs mere om Ella

Bussen er et godt sted at starte

Flere elbusser på vej til flere kommuner

I 2019 introducerede vi 77 elbusser i København, Frederiksberg, Roskilde, Ballerup og Egedal, der sparede kommunerne for 6.000 tons CO2 om året. Vi udvider indsatsen til endnu flere kommuner Fra 2021 vil Gentofte, Gladsaxe, Hvidovre og Herlev således få deres første el-busser og stadig flere kommuner hopper med på den grønne bølge.

En foreløbig besparelse på

6.000Tons CO2 om året
Læs mere om grønne elbusser
Mit studie handler om at tænke i nye baner

”Bæredygtighed er vigtigt for mig, når det handler om transport. Derfor tager jeg bussen eller cyklen, og rejser ikke rigtigt med fly. Det grønne følger mig altid på en eller anden måde. Og hvis jeg skulle have en bil, skulle det nok være en delebil. Det er også det, mit studie handler om. Vi skal tænke i nye baner og tænke over de ting, vi køber.”

Læs mere om Azim

Havnebussen er et godt sted at starte

Vi sejler kun med strømmen

I 2020 har vi sammen med Københavns kommune sørget for, at vores havnebusser nu udelukkende sejler på el. Dermed transporterer vi årligt 700.000 passagerer på miljøvenlig vis og sparer den kollektive transport i kommunen for 14 % NOx og 44% partikler.

En besparelse på

14 %NOx
44 %Partikler
Læse mere om grønne elhavnebusser
Jeg finder meget ro, når jeg rejser i bus eller tog

“Jeg plejer at cykle til mine spillejobs, men hvis vejret er dårligt eller det er for langt væk, tager jeg bussen. Man kan godt sige, at det er med en bæredygtig agenda, at jeg tager bussen. Jeg finder faktisk også ret meget ro, når jeg rejser i bus eller tog. Så kan jeg tænke over de ting, jeg skal arbejde med om et øjeblik og slappe af”.

Bussen er et godt sted at starte

Mindre støj forurening

Vi er godt på vej til at kunne tilbyde en bæredygtig busdrift for dig som passagerer. Men vi vil gøre endnu mere, når det kommer til klimabelastning, støj og luftforurening. Derfor har vi et dedikeret mål om at kunne præsentere 103 nye el-busser fra sommeren 2021 og et år frem. Ambitionen er, at vi årligt skal transportere 32,6 mio. passagerer med fossilfri- og emissionsfri kørsel.

Et mål om emissionsfri kørsel for

32,6 Mio passagerer om året
De grønne tanker er også med i mit arbejde.

”Jeg er meget optaget af at gøre noget bæredygtigt. Til hverdag bruger jeg kollektiv transport på et lokalt plan og nyder, at jeg kan komme afsted på en behagelig måde. Specielt det at tage toget er jeg glad for. Så kan jeg rejse komfortabelt og ankomme til tiden. De grønne tanker er også med i mit arbejde. Jeg arbejder i en organisation, der hjælper start-ups med at udvikle idéer og teknologier, der kan være med til at gøre byer mere bæredygtige.”

Lokaltoget er et godt sted at starte

Lokaltoget skal også køre grønt

I de kommende år skal der ske en udskiftning af en række af vores lokaltog. Og alt peger på at det er en god ide at erstatte de eksisterende dieseltog med eltog eller brinttog. Indtil da har vi igangsat et forsøgsprojekt, hvor vi opgraderer med partikelfilter og katalysator. I forsøget skal det testes, om det er muligt at reducere udledningen af NOx og partikler på lokaltogene, så de kan blive grønnere i perioden frem mod udskiftningen.

Banen er kridtet op for

Grønnere lokaltog
Historier

Vi kører med
22.602 historier/t

Vi kører med mennesker meget mere, end vi kører med passagerer. Mennesker med hver deres unikke historie. I alt 22.602 historier i timen for at være helt præcis.
Siden 2019 har vi spurgt jer om, hvor I kommer fra. Og hvor I er på vej hen? Både i forhold til destinationer. Men også i livet. Vi er glade for, at I vil dele jeres historier med os.